Studeren tijdens de lockdown in Elzenburg en de Speeldoos

De beperkingen in het kader van de coronacrisis hebben grote invloed op het openbare leven in Nederland. Vooral jongeren hebben ernstig te lijden onder de sociale gevolgen van de lockdown. De afgelopen tijd is er dan ook vanuit verschillende maatschappelijke organisaties meer aandacht gekomen voor de sociale gevolgen van de maatregelen. Door de overheid wordt dit inmiddels erkend en er wordt naar manieren gezocht om, met behoud van veiligheid, ruimte te bieden voor (kwetsbare) jongeren.

Een van de consequenties hiervan is dat sinds 2 maart jongeren in voortgezet onderwijs en mbo weer beperkt naar school mogen. Dit is een goed begin, maar helaas nog niet voldoende. Jongeren hebben behoefte aan een plek om te studeren, maar scholen kunnen deze ruimte niet of slechts beperkt bieden, lunch- en koffiezaken mogen nog niet open en thuis is het te druk met thuiswerkende ouders en andere gezinsleden. Er is behoefte aan andere plekken waar voldoende faciliteiten zijn en waar de basale coronaregels goed nageleefd kunnen worden. Daarom slaan Jeugd & Jongerencentrum Elzenburg, Theater de Speeldoos, Welzijn Vught en Huis73 de handen ineen om deze studieplekken aan te bieden voor Vughtse Jongeren. Elzenburg en de Speeldoos worden hiertoe opengesteld en jongeren kunnen overdag gebruikmaken van de faciliteiten om te studeren. Welzijn Vught is betrokken om goed zicht te hebben op het welzijn van de jongeren en een aanspreekpunt te bieden bij vragen die betrekking hebben op het jongerenwerk. Huis73 helpt in de ondersteuning en communicatie van het project.

Openingstijden en aanmelden
De accommodaties van Elzenburg en de Speeldoos zijn op doordeweekse dagen geopend van 09.00 tot 17.00 uur. Jongeren van 12-18 jaar kunnen zich aanmelden bij: Elzenburg: 06-33694629 WhatsApp en 073-6564188. De Speeldoos: 073- 6565588 en via een DM op Instagram (Theater_de_speeldoos_vught).

Kijk ook bij

Inschrijving Zomerschool Vught start vandaag

Over enkele weken breekt weer een mooie periode aan: Liefst 7 weken lang kunnen 55-plussers …