Studenten KW1College houden Open Keuken

Hoe je historische appelrassen smakelijk verwerkt in moderne gerechten? Studenten van de koksopleiding van het Koning Willem 1 College probeerden het uit. Ze ontwikkelden unieke recepten met Brabantse fruitrassen van weleer. Op 4 februari presenteren zij het resultaat tijdens een speciale Open Keuken op het KW1 College in ’s-Hertogenbosch.

Studenten startten in november 2018 met de ontwikkeling van hun recepten. Dat gebeurde nadat ze zich in oude fruitrassen verdiepten en onder meer een inspirerende toer maakten langs telers. De fruitrassen die ze gebruikten, worden in Brabant geteeld maar zijn niet in supermarkten verkrijgbaar.

Smakelijk evenement
Het fruitevenement met de smakelijke resultaten vindt plaats op 4 februari van 14.00 uur tot 16.00 uur op het KW1College, in de keuken van de horecaopleiding. Hier zullen de studenten hun recepten presenteren. Interesse om hierbij te zijn? Stuur een bericht naar yhopstaken@hetgroenewoud.com. Op het programma staan ook presentaties over ‘vergeten’ fruitsoorten, het belang van dit project en de Nederlandse eetcultuur. De recepten van de studenten worden bovendien gebundeld in een (digitaal) receptenboek. Dit verschijnt komend voorjaar.

Kijk ook bij

Projectzangers gezocht voor grote productie The Armed Man

In het kader van 80 jaar bevrijding Zuid-Nederland wordt The Armed Man, a Mass for …