Strang bezorgt piano van Stichting Leergeld bij Elzenburg

Middel om veel meer talenten te ontdekken

Enkele weken geleden heeft de internationale verhuizer Strang uit Vught een piano afgeleverd bij Jeugd- en Jongerencentrum Elzenburg. Deze piano sloot toch niet helemaal aan bij de vraag van het gezin waar Stichting Leergeld deze voor bedoeld had. Liesbeth Blomjous van Leergeld: “Hiermee hebben wij een goede bestemming voor deze gedoneerde piano gevonden. Jeugd- en Jongerencentrum Elzenburg wil de piano heel graag hebben zodat zij in de kelder een muziekzaal kunnen maken met diverse instrumenten die dan heel toegankelijk zijn voor veel jongeren hier in Vught.”

Jeugd- en Jongerencentrum Elzenburg gaat zich meer toeleggen op talentontwikkeling, in de breedste zin van het woord. Iedereen heeft talent en om sterk de toekomst tegemoet te gaan, is het belangrijk te weten dát je ergens goed in bent en wat dat talent dan is. Elzenburg kan die proeftuin bieden; zelf proberen en ontdekken, eventueel begeleid je kop stoten en vervolgens daarvan leren en sterker terugkomen. Sander Pieters, manager Elzenburg: “Waar kinderen lekker klimmen, klauteren, vallen en weer opstaan in de speeltuin is Elzenburg die plek voor de iets oudere jeugd.”

Oefenruimte
Muziek is een van de prima middelen om talenten mee te ontdekken. In het bespelen van het instrument, maar ook in alles wat er rondom kan: samenwerken in een band, het dúrven spelen, je presenteren en feedback krijgen, een optreden organiseren, de techniek verzorgen, het cateren van die optredens, enzovoorts. Daarom wil Elzenburg de muziekoefenruimtes in de kelder, die na de oplevering in gebruik zijn genomen als opslagruimte, nu als oefenruimte gaan inrichten. De piano die Elzenburg nu krijgt van Stichting Leergeld is daar de eerste stap in. Neem contact op met Elzenburg via telefoonnummer 073-6564188 om de piano te proberen, maar ook als je andere ideeën of plannen hebt. Elzenburg helpt je graag!

Kijk ook bij

Vughterstede verwelkomt Buurtverbinders

Samen bouwen aan een levendige gemeenschap Wat zijn ze toch allemaal aan het doen bij …