Nik van Hoogstraten, oprichter Stichting Raket

Stichting zet sociaal ondernemende bedrijven in de schijnwerpers

Tijdens de bedrijvenmiddag op 1 november 2018 wordt door Stichting Raket de allereerste ‘Raket Award’ uitgereikt. Een onderscheiding voor het bedrijf dat volgens een deskundige jury én het publiek goed bezig is als het gaat om kansen voor mensen met een arbeidsbeperking. Uit elf genomineerde organisaties heeft een vijfkoppige jury, met vertegenwoordigers van de overheid, bedrijfsleven, lokale politiek en belangenorganisaties, een shortlist van drie samengesteld: Rabobank, Achmea Leiden en MuseumBrasserie Stedelijk Museum Den Bosch.

De bedrijvenmiddag van 1 november start met een inspirerende spreker: Bouchra Talidi is projectleider ‘diversiteit en inclusie’ bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Zij zal vanuit haar functie de aanwezigen inspireren hoe dat gezamenlijke doel – een inclusieve samenleving – naar haar idee het best bereikt kan worden. Aansluitend een paneldiscussie met verschillende ervaringsdeskundigen van UWV, ondernemers en onderwijs. Wat betekent het in de praktijk om iemand met een beperking in dienst te nemen? Waarmee moet je rekening houden en waar loop je tegenaan? Dit en nog veel meer wordt besproken onder de bezielende leiding van Theo Verbruggen (NOS Journaal). Hierna vindt de uitreiking van de Raket Award plaats.

Criteria voor de Raket Award
Natuurlijk vinden mensen met een arbeidsbeperking niet overal een gesloten deur. Er zijn gelukkig ook organisaties die hun een eerlijke kans geven. Deze organisaties konden de afgelopen maanden via social media genomineerd worden voor de tweejaarlijkse Raket Award. Belangrijke criteria voor de jury waren onder meer diversiteit (een afspiegeling van de samenleving op de werkvloer), een intrinsieke motivatie (geen aanname louter op basis van subsidies), fysieke aanpassingen in het gebouw en op de werkplek, maatwerk, focus op individuele kwaliteiten (en dus niet alleen op de beperking) en een eerlijke en gelijkwaardige beloning. De bedrijvenmiddag begint om 15.30 uur met een inloop en duurt tot 19.00 uur in Stichting Novalis, Industrieweg 9c, Vught. Dit evenement is gratis toegankelijk voor bedrijven en individuele belangstellenden. Wel graag even aanmelden. Dat kan via de website: raket.info/raket_awards_2018.

Het werk van Raket
Bedrijven, non-profitorganisaties en overheden moeten mensen met een beperking een passende werkplek bieden. Een plek waar zij hun talenten – want die hebben zij zeker – optimaal kunnen inzetten. Want ook zij hebben recht op arbeidsvreugde en respect. Iedereen zal het hiermee eens zijn. Toch valt het voor mensen met een arbeidsbeperking vaak tegen om een baan te vinden. Daarom heeft Nik van Hoogstraten een aantal jaren geleden Stichting Raket opgericht (www.raket.info). De Raket Award is ontworpen door Rogier Ruys. Het beeldje is gebaseerd op het logo, de visie en de missie van Stichting Raket, een stichting met het doel het imago van mensen met een arbeidsbeperking te verbeteren.

Kijk ook bij

Doe mee aan de huisdier look-a-like challenge!

En win een professionele fotoshoot met je huisdier, aangeboden door knapdier.nl – Fotografie Doe samen …