Stichting Taxus Taxi zamelt 3.727 chemotherapieën in

Stichting Taxus Taxi heeft in samenwerking met vele taxusdonateurs, Den Ouden Groep en uitgiftepunten Intratuin, Welkoop en Boerenbond een totale hoeveelheid van 410.000 kilo taxussnoeisel ingezameld in ‘strijd tegen kanker’! De hele zomer is stichting Taxus Taxi actief geweest in Noord-Brabant, Gelderland en Noord-Limburg om taxussnoeisel in te zamelen. Met deze inzameling is een grote hoeveelheid basisgrondstof voor kankerremmende medicijnen gerealiseerd.

Het was nog even heel spannend of de doelstelling van 425.000 kilo taxussnoeisel dit jaar behaald zou worden. Aan het enthousiasme heeft het niet gelegen! De droogte tijdens de start van het seizoen heeft ervoor gezorgd dat de groei van de taxushaag achterbleef. Hoewel een groot deel van alle donateurs ook dit jaar weer heeft deelgenomen, was de opbrengt per adres minder. Desalniettemin is de stichting ontzettend trots op het resultaat! Elk jaar wordt weer heel nauwkeurig bepaald in welk gebied de stichting de ophaalservice kan aanbieden, om zo dicht mogelijk bij de gestelde doelstelling te komen. Vanwege de weersomstandigheden blijft het lastig om exact te bepalen hoeveel dat precies moet zijn.

“Massale belangstelling voor onze taxusinzameling, dat is iets waar wij ontzettend trots op zijn”
Stichting Taxus Taxi zet haar werk voort en rijdt ook volgend jaar weer door de straten om zoveel mogelijk taxussnoeisel in te zamelen. Enkele maanden in het jaar is de basisgrondstof voor kankerremmende medicijnen aanwezig in de taxusnaaldjes. De exacte start- en einddatum voor 2021 zijn dan ook nog niet bekend. Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief van de stichting, www.taxustaxi.nl/contact.

Kijk ook bij

Expositie Joris van Spaendonck bij Van Loon Galleries

Van Loon Galleries organiseert een expositie met schilderijen van Joris van Spaendonck. De expositie is …