Stichting Speelgoedbank Vught opgericht

Al enige maanden zijn Marjet Hoppenbrouwers en Sophia van Thiel bezig met de voorbereidingen voor het oprichten van de Stichting Speelgoedbank Vught. Inge Niessen maakt sinds kort het bestuur compleet. Met z’n drieën hebben zij vorige week bij OWK Notarissen de stichtingsakte ondertekend.

De speelgoedbank geeft – gratis – speelgoed aan kinderen van 0 t/m 12 jaar in de gemeente Vught van wie de ouders/verzorgers vanwege financiële redenen (tijdelijk) geen speelgoed kunnen kopen. In Vught wonen meer dan 160 huishoudens met kinderen, die moeten rondkomen van een erg laag inkomen. Het gaat daarbij naar schatting om 275 kinderen. Dat betekent dat 1 op de 20 kinderen in Vught te maken heeft met armoede. Het doel is dat deze kinderen minimaal vier keer per jaar speelgoed krijgen. De speelgoedbank is gevestigd in landhuis Roucouleur, Glorieuxlaan 4 in Vught. Op dit moment wordt er hard gewerkt aan de inrichting van de locatie. Het streven is om op 1 oktober open te gaan voor de kinderen die het nodig hebben.

(Tekst loopt door onder foto.)

Het bestuur van de Stichting Speelgoedbank Vught (v.l.n.r.): Sophia van Thiel, Inge Niessen en Marjet Hoppenbrouwers

Steunen
U kunt de Speelgoedbank Vught steunen door gebruikt speelgoed te brengen. Bedenk wel dat kinderen echt blij worden van speelgoed dat er nog aantrekkelijk uitziet en schoon, heel & compleet is. Ingeleverd speelgoed wordt altijd eerst door vrijwilligers gecontroleerd. In de maand september is de speelgoedbank op meerdere momenten geopend voor het brengen van speelgoed: elke maandag 19.00-21.00 uur, elke woensdag 14.00-16.00 uur en elke zaterdag 10.00-12.00 uur. Vanaf oktober gelden de reguliere openingstijden (zie website). Naast het doneren van gebruikt speelgoed kunt u de speelgoedbank ook steunen met een financiële bijdrage. Contactgegevens: www.speelgoedbankvught.nl, info@speelgoedbankvught.nl.

Kijk ook bij

Kofferbakverkoop bij D’n Hop Boxtel

D’n Hop houdt op zondag 7 mei van 10.00-15.00 uur de eerste editie van de …