Stichting Ouderen Samen 15 jaar!

In 2009 werd de stichting Ouderen Samen in Vught opgericht door een aantal actieve senioren met als uitgangspunt om ‘voor ouderen, door ouderen’ op vrijwillige basis actief te zijn. Belangrijke aandachtsgebieden waren toen: bestrijding van eenzaamheid onder ouderen; het geven van informatie en advies op maat aan huis en hoe ouderen zo lang mogelijk veilig thuis kunnen blijven wonen. Dit zijn na 15 jaar nog steeds actuele thema’s!

Zo’n zestig vrijwilligers zetten zich vandaag de dag actief in bij verschillende projectgroepen: ouderenadvies, onafhankelijke cliëntondersteuning, bezoek aan weduwen & weduwnaars, activiteitencommissie, toegankelijk Vught, belangenbehartiging & advisering, wonen & woonadvies, pr & communicatie en tot slot organisatie van de Zomer- en Winterschool samen met ABZ. Ouderen Samen is niet meer weg te denken uit het Vughtse en de stichting staat op de kaart dankzij de inspanning van vele voormalige en huidige vrijwilligers.

Viering derde lustrum
Het 15-jarig bestaan mag dan ook gevierd worden! Dat gebeurt op vrijdag 24 mei met een feestelijk samenzijn van 14.00 tot 16.00 uur in de Speeldoos, Vliertstraat 6, 5261 EL Vught. 15 jaar Ouderen Samen zal daar zichtbaar worden met een fotopresentatie uit deze periode. Tevens zullen de verschillende projectgroepen aanwezig zijn en zich presenteren. Een mooie gelegenheid voor oud-vrijwilligers om deze periode nog eens te overzien, maar zeker ook voor nieuwe vrijwilligers om informatie te krijgen om als ouderen samen te werken aan hun toekomst in Vught. Iedereen is welkom! Ouderen Samen, actief en betrokken!

Kijk ook bij

Lezing over zonsverduisteringen en andere eclipsen

Op donderdag 27 juni geeft Urijan Poerink bij Sterrenwacht Halley in Vinkel een publiekslezing over …