Annette Pasveer, Marion de Koning en Regien Kievits heffen het glas op de grote opbrengst. (Foto: Igor Swinkels)

Stichting Mariton krijgt steun van Rotaryclub Vught

Samen met een team van vrijwilligers ondersteunt Marion de Koning van Stichting Mariton, gezinnen die net geen gebruik kunnen maken van de Voedselbank. Rotaryclub Vught was erg gecharmeerd van de manier waarop Stichting Mariton werkt en beloofde hulp. De opbrengsten van het jaarlijkse event ‘Proeven van Muziek’ werden toegezegd aan de stichting. Uiteindelijk bleek de opbrengst 10.000 euro te zijn. En juist nu komt de hulp als geroepen.

Oprichter Marion de Koning: “We hebben de hulpaanvragen sinds de coronacrisis zien verdubbelen. Inkomsten vallen tijdelijk weg en het wordt moeilijk om de eindjes aan elkaar te knopen. Wij bieden heel praktische hulp, zoals een tas vol gezonde boodschappen, een fiets of een huishoudelijk apparaat. Veel gezinnen zijn gebaat bij onze ondersteuning en zijn vaak in staat om na enige tijd zelf de draad weer op te pakken. Ik ben deze stichting gestart omdat ik merkte dat gezinnen met een inkomen dat iets hoger is dan het minimum, buiten de boot vallen voor diverse vormen van ondersteuning zoals de Voedselbank. Juist in deze tijd zijn we heel blij met de hulp en ik wil heel graag zowel de club als alle sponsors en bezoekers van het feest hartelijk bedanken.”

Rotaryclub Vught organiseert jaarlijks het feestelijk evenement ‘Proeven van Muziek’. Regien Kievits, commissievoorzitter, vertelt: “In het vroege voorjaar, nog voor coronamaatregelen allerlei beperkingen oplegden, hielden we een mooie avond in DePetrus. Met lokaal muzikaal talent en aansluitend een dansfeest met o.a. Bigband Copchase en ‘De Dames Draaien Door’. Onze leden en hun kinderen verzorgden de bediening, maakten heerlijke hapjes en brachten veilingstukken in. De opbrengsten bedroegen in totaal 10.000 euro.” Voorzitter van de Rotaryclub Annette Pasveer voegt toe: “We hebben de volledige opbrengst van de feestavond bestemd voor het goede werk van Stichting Mariton. Ook op langere termijn blijven we Marion helpen: elke maand kookt een van de leden, of vrienden van, de ‘Pan van Mariton’. Gezinnen kunnen een heerlijke maaltijd afhalen bij Marion.”

Met dank aan de diverse sponsors: Assuflex, Accessory Consultancy, Clavis, De Bonth van Hulten, Tandartsenpraktijk Van der Geld Schormans, FlexiForce, gemeente Vught, OWK Notarissen, Fincom, Brasserie Heidelust en de gulle privésponsors. Meer informatie op stichtingmariton.nl of via Marion de Koning: 06-13457867.

Kijk ook bij

Maak eens een ommetje: Jagershagen en Sparrendaal

Wandelen over grotendeels onverharde paden, dicht bij huis genieten van natuur en landschap. Dat kan …