Stichting Leef Jongeren lanceert nieuwe website

“Tijd voor een nieuwe site!” luidde de gedachte van Loes Bomers (32) toen ze eerder dit jaar in contact kwam met stichting Leef Jongeren. Deze stichting organiseert en financiert evenementen en uitstapjes voor mensen met een fysieke beperking in de leeftijd van 18 tot en met 45 jaar.

In de praktijk blijkt dat jonge mensen met een lichamelijke beperking veelal over weinig tot geen middelen en mogelijkheden beschikken om evenementen te bezoeken of een ander uitje te maken. Loes Bomers tekende voor de ontwikkeling, bouw en tekstuele invulling van de nieuwe website van stichting Leef Jongeren.

Stichting Leef Jongeren is sinds de oprichting eind november 2018 hard gegroeid. Veel deelnemers en vrijwilligers sluiten zich aan en er staan steeds meer activiteiten op de rol. “Daar hoort natuurlijk een website bij die uitstraalt wat Leef Jongeren als organisatie weerspiegelt, die uitnodigend is, informatief en ook gewoon leuk”, aldus Loes Bomers. “Toen ik eerder dit jaar Leef Jongeren leerde kennen, was ik wat gespannen. Wat zijn dit nu voor mensen, waar kom ik voor te staan en bovenal de vraag ‘Ga ik deze mensen echt gezellig vinden?’ Ik heb toch een lichte vorm van pleinvrees en sociale angst overgehouden aan mijn chronische ziekte. Zomaar even mee met een groep vreemden om iets leuks te gaan doen was eigenlijk een ver-van-mijn-bed-show. Maar toch was ik wel echt op zoek naar nieuwe contacten en activiteiten. Ik was er klaar voor om weer de wereld in te trekken met mijn assistentiehond Faye.”

Stoere, hippe, uitnodigende site
Na haar eerste kennismaking was het antwoord op de vraag of Loes Bomers deze mensen echt gezellig vindt volmondig ‘ja’! “En dat deel ik echt graag met anderen. Er zijn zoveel meer jongeren die in hetzelfde schuitje zitten. Jongeren met een fysieke beperking en een laag inkomen die óók de wens hebben leuke dingen te ondernemen en nieuwe mensen te leren kennen. Al deze mensen zouden moeten kennismaken met Leef Jongeren. Om daar bij te helpen heb ik – na het tweede event dat ik mee mocht beleven – aangeboden een nieuwe site te bouwen en de teksten te verzorgen. Een stoere, hippe, uitnodigende site die hopelijk veel nieuwe deelnemers, vrijwilligers en sponsors genereert. Zo kunnen we met Leef Jongeren op pad blijven gaan. Ik ben in ieder geval al vrienden rijker en je zult me de komende jaren zeker bij uitjes van Leef Jongeren tegenkomen!”

Benieuwd? Kijk op www.leefjongeren.nl

Kijk ook bij

DePetrus gesloten met Pinksteren

Op zondag 28 en maandag 29 mei is DePetrus gesloten. Op dinsdag 30 mei is …