Janine Kortbeek (fysiotherapeut) en Ton van der Kraaij (cardioloog) van Stichting HartVeilig Vught doen een beroep op u

Stichting HartVeilig Vught start campagne voor meer vrijwilligers

Stichting HartVeilig Vught is een campagne begonnen om meer Burgerhulpverleners te werven. Er is namelijk een tekort aan deze vrijwilligers, die opgeroepen kunnen worden door de alarmcentrale 112 in het geval van een hartstilstand.

Janine Kortbeek en Ton van der Kraaij zijn verbonden aan Stichting HartVeilig Vught en doen hierbij een oproep aan alle inwoners van Vught om zich aan te melden als Burgerhulpverlener. Op dit moment zijn er genoeg AED’s in Vught, maar er zijn niet genoeg vrijwilligers om deze AED’s ook daadwerkelijk in te zetten. Dat is dus geen veilige situatie en kan op een bepaald moment het verschil maken tussen leven en dood. Daarom is Stichting HartVeilig Vught nu een campagne begonnen om meer mensen in Vught op te roepen een reanimatiecursus te volgen, waarna zij zich kunnen aanmelden als Burgerhulpverlener bij de landelijke stichting HartslagNu.

Een reanimatiecursus is leerzaam en bereidt je voor op een hartstilstand in je omgeving en hoe je een AED moet gebruiken. De cursus duurt ongeveer twee uur en de kosten bedragen 35 euro. Na afloop ben je voor twee jaar gecertificeerd. Over het algemeen vergoedt je zorgverzekeraar de kosten en zonodig kan Stichting HartVeilig Vught hierbij inspringen.

Er hangen nu wervingsposters bij de huisartsen, fysiotherapeuten, tandartsen, bloedafnamelocaties, apotheken, sportclubs, sportscholen en supermarkten. Alle informatie over reanimatiecursussen is te vinden op de website van Stichting HartVeilig Vught: www.stichtinghartveiligvught.nl. Hierbij dus een oproep aan alle inwoners van Vught: meld je aan voor een reanimatiecursus om samen Vught hartveilig te maken!

Kijk ook bij

13 december kerstmarkt Robert Coppes Stichting in Vught

‘Coppes Couleur’, de dagbesteding voor blinde en slechtziende volwassenen van de Robert Coppes Stichting in …