Stichting Goudhaantje geeft voor het vijfde jaar donaties aan de jeugd van Vught

In zijn testament heeft de in 2012 overleden Vughtenaar Paul Kok bepaald dat zijn gehele nalatenschap bestemd moest worden voor de jeugd van Vught en Cromvoirt. Deze is daartoe ondergebracht in een goededoelenstichting genaamd ‘Het Goudhaantje’. Jaarlijks kunnen uit de opbrengsten van het vermogen van de stichting donaties worden gedaan. Dit jaar gebeurt dat voor de vijfde keer. Inmiddels is er meer dan 30.000 euro uitgekeerd.

Het bestuur van de stichting reikt dit jaar aan vijf organisaties die iets voor de jeugd doen in totaal bijna 5.000 euro uit. Dit jaar zijn in de prijzen gevallen MOVE Vught voor het organiseren van een ‘Dance Battle’, het festival ‘Vught ontmoet talent’ in Elzenburg, een initiatief voor het organiseren van een Halloween-feest, de Vrolijke JJ-Bende voor het aanschaffen van bedrukte jassen en de IJsbaan Vught. Eén aanvraag is aangehouden voor 2019.

Stichting Goudhaantje heeft als doel het steunen van activiteiten op het terrein van kunst, folklore, natuur, sport en cultuur voor de jeugd van Vught en Cromvoirt. Organisaties, instellingen en projecten die daarop zijn gericht kunnen in aanmerking komen voor een donatie.

Meer informatie over de Stichting Het Goudhaantje is te vinden op www.goudhaantjevught.nl.

Kijk ook bij

Museum van Gedenkplaats Kamp Haaren op afspraak open

De Gedenkplaats bevindt zich na de verwoestende brand, op de tijdelijke locatie aan het Gildepad …