Stichting Goudhaantje deelt donaties uit voor jeugd Vught

In zijn testament heeft de in 2012 overleden Vughtenaar Paul Kok bepaald dat zijn gehele nalatenschap bestemd moest worden voor de jeugd van Vught. Deze is daartoe ondergebracht in een goededoelenstichting genaamd ‘Het Goudhaantje’. Jaarlijks kunnen uit de opbrengsten van het vermogen van de stichting donaties worden gedaan. Dit jaar gebeurt dat voor de vierde keer.

Het bestuur van de stichting reikt dit jaar acht cheques uit van elk tussen de € 500 en € 2.500. Dit jaar zijn in de prijzen gevallen voetbalclub De Zwaluw voor het project ‘De dag van de sportiviteit’, Theatergroep Spring Vught, jongerenzangroep Bright Voices voor een Kerstshow, de IJsbaan Vught, de scoutinggroepen JEEP en Vught-Noord, het jongerenproject van Harmonie Kunst en Vriendschap en het kinderfestival van Jeugd Actief. Een drietal aanvragen is aangehouden voor 2018.

Stichting Goudhaantje heeft als doel het steunen van activiteiten op het terrein van kunst, folklore, natuur, sport en cultuur voor de jeugd van Vught en Cromvoirt. Organisaties, instellingen en projecten die daarop zijn gericht kunnen in aanmerking komen voor een donatie.

Stichting Het Goudhaantje heeft een ANBI-status en staat open voor schenkingen die passen bij het doel van de stichting. Meer informatie is te vinden op www.goudhaantjevught.nl.

Kijk ook bij

O’pen Atelierroute Oisterwijk

Op zondag 30 juni is de tweede editie van de O’pen Atelierroute Oisterwijk. Het is …