Stichting biedt ondersteuning aan huisdiereigenaren met financiële of medische problemen

Huisdiereigenaren die op minimum- of bijstandsniveau leven, eventueel zijn aangewezen op voedselbanken of door medische omstandigheden niet meer de nodige zorg kunnen geven aan hun huisdier(en), kunnen een beroep doen op de nieuwe stichting Sterk voor Dieren.

Naast ondersteuning met dierenvoeding en bijdragen in de medische kosten gaat Sterk voor Dieren verder in haar hulpverlening. Ook als het gaat om aanvullende zorg voor het huisdier wil de stichting klaarstaan. Denk aan een noodzakelijke trimbeurt, crematie, coaching bij gedragsproblemen van het huisdier, tijdelijke opvang en zelfs permanente herplaatsing. De stichting biedt naast hulp aan honden en katten, hulp aan vogels, konijnen en knaagdieren.

Hulp in noodsituaties
Als een van de weinige stichtingen richt zij zich ook op hulp in acute noodsituaties. Denk aan een onverwachte ziekenhuisopname of het overlijden van een baasje. Het huisdier wordt dan onverhoopt aan zijn lot overgelaten. Tijdelijke opvang of herplaatsen van het huisdier is dan noodzakelijk. De stichting zet zich in om de juiste plek voor het huisdier te regelen.

Begeleiding bij gedragsproblemen
Daarnaast maakt de stichting zich sterk voor huisdieren met gedragsproblemen. Huisdieren met agressie, onzekerheid, verlatingsangst. Eigenaren die een ‘probleem’-hond of -kat hebben en geen geld hebben om de nodige coaching/begeleiding in te huren, kunnen een beroep doen op de stichting. Deze beschikt over veel kennis en kunde op het gebied van gedragsproblematiek.

Donaties
Stichting Sterk voor Dieren heeft geen winstoogmerk en is volledig afhankelijk van donateurs en giften. Bedrijven en organisaties die in natura kunnen helpen of willen samenwerken, zijn welkom. De stichting heeft inmiddels een ANBI-status. Giften zijn dus aftrekbaar van de belasting. Stichting Sterk voor Dieren maakt nooit geld over aan de huisdiereigenaren, maar zal altijd rechtstreeks met de leverancier de kosten verrekenen.

Contact
Contact opnemen kan het beste via e-mail: samen@sterkvoordieren.nl. Voor spoedgevallen (7 dagen per week, van 10.00 tot 18.00 uur): 06-82501834. Meer informatie staat op: www.sterkvoordieren.nl

Een donatie overmaken kan op: NL24RABO 0364 5848 90 t.n.v. Stichting Sterk voor Dieren.

Kijk ook bij

Museum van Gedenkplaats Kamp Haaren op afspraak open

De Gedenkplaats bevindt zich na de verwoestende brand, op de tijdelijke locatie aan het Gildepad …