Singer-songwriter Martyn Joseph

Steun voor Oisterwijkse concertliefhebbers met smalle beurs

Stichting Podiumkunsten Oisterwijk (SPO) voegt een fonds toe aan ‘GUO-concerten voor ALLE Oisterwijkers’. Na lokale fondsen Fundatie Jeanne van Diessen en Petrus Stichting ondersteunt nu ook het Britse Let Yourself Trust dit project. Hierin verbindt SPO de minst draagkrachtige Oisterwijkers met haar GUO-concertseries.

Per GUO-concert stelt SPO tien tickets gratis beschikbaar aan Oisterwijkse concertliefhebbers met smalle beurs. De (discreet anonieme) ticketverdeling laat ze over aan Stichting Sociaal Huis en COA/AZC Oisterwijk. Daarnaast integreert SPO per GUO-concert twee AZC-bewoners in haar vrijwilligersteam. Zij verlenen hand- en spandiensten op concertdagen. SPO voert dit projectonderdeel uit in overleg met Welzijnsorganisatie Contour De Twern en COA/AZC Oisterwijk. Bovendien wil SPO vanaf volgend jaar artiesten bij AZC Oisterwijk miniconcertjes laten verzorgen tijdens picknicks voor AZC-bewoners en GUO-concertbezoekers. Artiesten combineren deze picknickconcertjes dan met hun geplande GUO-concerten elders in Oisterwijk.

Let Yourself Trust
Let Yourself Trust is een fonds van Martyn Joseph. Deze singer-songwriter uit Cardiff staat ook wel bekend als ‘de Bruce Springsteen van Wales’. Tijdens zijn concerten wereldwijd zamelt hij donaties in. Hiermee ondersteunt hij initiatieven voor mensen in kwetsbare posities. Inmiddels lopen er tientallen projecten van Let Yourself Trust in twintig landen op vijf continenten. De donaties slechtten onlangs de kaap van 1 miljoen euro.

Tijdens zijn GUO-concert afgelopen maart in het Ketelhuis raakte Martyn Joseph onder de indruk van de inspanningen van SPO om Oisterwijkers in kwetsbare posities te betrekken bij haar GUO-concerten. Daarop besloot zijn fonds tot een donatie. SPO verwacht met de drie donaties tezamen het project voor de duur van 4 jaar te kunnen uitrollen.

Geoormerkte donaties
De donaties zijn nadrukkelijk geoormerkt: SPO zet ze uitsluitend in voor haar project ‘GUO-concerten voor ALLE Oisterwijkers’, niet om bijvoorbeeld stijgende huurtarieven, zoals aangekondigd door Cultuurcentrum Tiliander vanaf zomer 2025, mee af te dekken. Hiervoor zoekt SPO naar andere oplossingen. Desnoods dringt ze haar aantal concerten of concertlocaties terug.

Voor komende serie 2024/2025 organiseert SPO twaalf GUO-concerten, verdeeld over Cultuurcentrum Tiliander en het Lodewijkskerkje. Meer informatie: www.groetenuitoisterwijk.nl. Martyn Joseph bezoekt tevens projecten van zijn fonds. Zijn eerstvolgende GUO-concert staat nog niet ingepland, maar hoopt hij te combineren met een picknickconcertje bij AZC Oisterwijk.

Kijk ook bij

Vughterstede verwelkomt Buurtverbinders

Samen bouwen aan een levendige gemeenschap Wat zijn ze toch allemaal aan het doen bij …