Het tiny house wordt opgebouwd en ingericht, met op de achtergrond de aangelichte Sterrenwacht Halley. (Foto: Sterrenwacht Halley)

Sterrenwacht Halley te zien bij ESF 2021

In de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival op 20 mei trad Stefania Liberakakis namens Griekenland op met het liedje Last Dance. In de postcard die aan het optreden voorafging, presenteerde Stefania zich in een tiny house, dat naast Sterrenwacht Halley in Vinkel stond.

Ieder van de 39 deelnemers aan het Eurovisie Songfestival 2021 werd met een postcard geïntroduceerd. Zo kregen rond 200 miljoen kijkers in elk filmpje iets te zien van de prachtige natuur, een architectonisch hoogstandje of een historische plek in ons land.

In het diepste geheim zijn tot op de late avond van 1 april bij Sterrenwacht Halley opnames gemaakt voor de postcard. Dit karakteristieke gebouw met drie koepels, midden in een echt Nederlands landschap, vormt het decor voor de introductie van de Grieks-Nederlandse zangeres, actrice en YouTuber Stefania Liberakakis. Een groot productieteam van mediabedrijf IDTV plaatste in het weiland naast de sterrenwacht het fraai geïllumineerde tiny house dat ook in de andere postcards centraal staat. Het team richtte het huisje huiselijk in, met een mooi gedekte eettafel, stoelen en andere spullen, en een fiets voor de deur. De tiny houses in alle filmpjes staan voor thuis, waar we in deze barre tijden het grootste deel van ons dagelijks leven doorbrengen. In dat oplichtende hokje zien we de beleveniswereld van de artiest op ingenieuze wijze voorbij fladderen en wordt de mens áchter de zanger of zangeres over het voetlicht gebracht.

Stefania was niet aanwezig bij de opnames bij Halley, maar later in de studio werd een hologram van haar in het filmpje gemonteerd. Een drone vloog rond en schoot prachtige beelden van het tiny house en de sterrenwacht en omgeving.

Kijk ook bij

Foto-expositie ‘KNIL & Maluku’ in Barak 1B vanaf 9 juli

Voor de foto-expositie ‘KNIL & Maluku’ portretteerde Ton Toemen een aantal oud-militairen van het Koninklijk …