Sterrenkijkertje Florence Vughts kerstkind

Intens gelukkig zijn ze met de geboorte van hun eerste kind: Florence. Floris Gulien en Alexandra van Amelsfoort werden op 25 december de gelukkige ouders van kerstkind Florence.

Door Ton Wagenaars

Geen kribbe, geen stal en ook geen herders op bezoek, maar een goede opvang in het Jeroen Bosch Ziekenhuis waar de verpleging de boreling direct na de geboorte verraste met een zelfgebreide muts en waar de geboorte gevierd werd onder de tonen van ‘All You Need Is Love’ van de Beatles. Kort na de geboorte kwam Florence in een keurig gespreid bedje in de nieuwe Vughtse wijk Stadhouderspark waar nu al dagenlang de vlag uithangt. Geen os en geen ezel aan de rand van het bedje, wel hond Dibbes die van meet af aan verliefd was op de jeugdige bazin. Vanuit de box kijkt het Vughtse kerstkind de wereld in en ziet een huis dat nauwelijks vier weken terug werd ingericht na juist te zijn opgeleverd. Voor moeder Alexandra een geluk want: “Zo kon ik uiting geven aan mijn nesteldrang. Alles gereed maken voor de komst van de baby in een splinternieuw huis. Geweldig.” Ook de geboorte op eerste kerstdag ziet ze als “Hartstikke gezellig voor nu en in de toekomst. Vanaf nu zal het op eerste kerstdag dubbel feest zijn met worstenbroodjes, een kerstboom en champagne. Geen gedoe over de vraag bij wie je Kerstmis gaat vieren; het wordt dubbel feest met Florence als middelpunt.”

Sterrenkijker
Florence woog bij de geboorte 3070 gram en was 48 cm lang. Haar geboorte was even spannend toen bleek dat het Vughtse kerstkind een aparte hoofdligging had, de zogenaamde ‘sterrenligging’. Dat kan dus geen toeval zijn bij een kerstkind dat eigenlijk in een kribbe gelegd had moeten worden op de plaats waar ‘de sterre bleef stille staan’. Dit jaar werden er in Brabant overigens 66 baby’s in de kerstperiode geboren. Twee ervan in het Jeroen Bosch Ziekenhuis. Voor Florence en haar ouders en grootouders zijn inmiddels de bezoeken volop aan de gang. Neen, er wordt géén speciaal koninklijk bezoek verwacht op 6 januari. De drie koningen zijn met hun goud, wierook en mirre op zoek naar een ander kerstkind, gelegen in het stro en omwikkeld met doeken.

Kijk ook bij

Pilotenhulp en de vooroorlogse Werkliedenvereniging

In de meest recente uitgave van ‘Schatten van Vught’ vertelt Wieke Schrover over een dramatische …