Saskia Vugts werkt aan haar portret van Rutger Hauer

‘Sterren kijken’ in Theater aan de Parade

De Vughtse portretschilder Saskia Vugts exposeert vanaf dinsdag 14 maart met ruim dertig werken in Theater aan de Parade in ‘s-Hertogenbosch. De afgelopen jaren verwierf zij landelijk bekendheid met haar kenmerkende fotorealistische close-ups
Naast haar werk in opdracht heeft Saskia de afgelopen jaren een sterrenportfolio opgebouwd, een serie zwart/wit portretten van legendarische acteurs en actrices (olieverf op linnendoek van 110x110cm). Deze zullen tot zondag 25 juni te zien zijn in de foyers van het Bossche theater.

Bijzondere plek
Na haar eerste solo-expositie in hetzelfde theater in 2012, vindt Saskia het mooi om terug keren op deze plek. “Voor mij heel bijzonder, als dochter van twee Bosschenaren is het een eer om een podium te mogen hebben aan de voet van de Sint-Jan. Voor dit thema had ik me geen meer toepasselijke plek kunnen wensen: mijn sterren zullen zich thuis voelen in het theater”, zegt de portretschilder.

Bijrol voor Trump
De expositie was aanvankelijk gepland voor najaar 2016, maar kon door asbestsanering in het theater niet doorgaan. Saskia heeft van de nood een deugd gemaakt door zich gedurende die periode te storten op het portretteren van de Amerikaanse presidentskandidaten Hillary Clinton en Donald Trump. Het project kreeg veel media-aandacht.

Ook het portret van de Amerikaanse President zal te zien zijn tijdens de expositie. Hoewel Trump in het verleden de nodige gastrollen heeft vervult, mag hij zich als acteur uiteraard niet meten met de groten van Hollywood. Er is echter veel vraag naar zijn portret, daarom heeft Saskia toch besloten een plaatsje voor hem vrij te maken.

Vrij toegankelijk
De 52-jarige Saskia Vugts begon op jonge leeftijd met het tekenen en schilderen van portretten. Haar talent kwam tot ontplooiing tijdens haar studie aan de Academie voor Schone Kunsten in Arendonk (B), waar zij met een eervolle vermelding is afgestudeerd. Zij is in staat om binnen de kaders van de realistische portretkunst ruimte te vinden om haar onmiskenbare eigen stijl toe te passen. De expositie is vrij toegankelijk, op maandag is het theater gesloten, van dinsdag t/m zaterdag van 10.00 -18.00 uur en op zaterdag en zondag van 13.00 -18.00 uur. Maakt u liever een afspraak met Saskia Vugts voor een persoonlijke rondleiding? Neemt u dan via email contact op.

Kijk ook bij

Naam Wasserij De Spuistroom terug in de Uilenburg

Sinds 21 juni 2024 is de originele ‘Eerste steen’ uit 1949 terug op het terrein …