Sterkste Man van Nederland opent landelijke Doekoe-actie

Het was een spectaculair gezicht afgelopen vrijdag: de Sterkste Man van Nederland die, aangemoedigd door honderden leerlingen, een enorme truck voorttrok langs een schoolplein vol joelende kinderen. De stunt markeerde de start van de Doekoe-actie waar dit jaar een recordaantal van 770 basisscholen aan meedoen. Ook in ‘s-Hertogenbosch kunnen ouders en kinderen weer sparen voor sport- en spelmaterialen.

Alex Moonen is de Sterkste Man van Nederland en in het dagelijks leven aardrijkskundeleraar. Hij nam het na zijn truck-stunt in een aantal touwtrekwedstrijden ook nog op tegen groepjes leerlingen en leraren van de Mikado school in Blerick. Touwtrekken staat dit jaar centraal in de Doekoe-actie, waarbij ouders en kinderen via speciale actieproducten in de Coop-supermarkten tot 22 april weer Doekoe-munten kunnen sparen. Die munten worden gedoneerd aan de lokale basisscholen die daarmee gratis sport- en spelmaterialen kunnen bestellen en kans maken om een Schoolplein14 te winnen.

Arnold Vanderlyde: “Enorm veel kinderen in beweging”
Tweevoudig Olympisch medaillewinnaar, bokser Arnold Vanderlyde is ambassadeur van de Johan Cruyff Foundation. Arnold: “De Doekoe-actie die we al voor het vierde jaar doen, heeft echt enorm veel kinderen in beweging gezet. Door het partnership tussen Coop en de Cruyff Foundation zijn er al meer dan 24 Schoolpleinen14 gerealiseerd. Dankzij de spaaracties van de afgelopen twee jaar zijn kinderen op basisscholen actiever in beweging met de meer dan 11.000 gespaarde spelattributen, zoals springtouwen, trektouwen en schepballen. En alle scholen die meedoen aan de actie maken ook nu weer kans op een ‘Schoolplein14’, waarbij op het schoolplein lijnen en kleurvakken worden aangebracht zoals een speelcirkel, een stukje atletiekbaan of een goal op de muur. Op deze manier stimuleert de Cruyff Foundation als initiatiefnemer van Schoolplein14 spelactiviteiten op natuurlijke wijze.”

Kijk ook bij

O’pen Atelierroute Oisterwijk

Op zondag 30 juni is de tweede editie van de O’pen Atelierroute Oisterwijk. Het is …