(© NEXT architects)

Station Vught verdiept en verplaatst

In Vught gaan spoor en station op de schop. In het kader van het Programma Hoogfrequent Spoor (PHS) wordt het monumentale station van Vught verplaatst en het spoor verdiept aangelegd. ‘NEXT architects’ tekende voor het ontwerp van het vernieuwde station en spoor. De overlast van het treinverkeer door Vught wordt verminderd en de spoorovergangen zijn verleden tijd. Met de hele inpassing van het spoor en de aanpassingen aan het station heeft NEXT architects zorgvuldig gekeken naar de beleving van de reiziger én de beleving van de omwonenden. Het materiaalgebruik, de detaillering en de inzet van de beplanting langs het spoor sluiten aan bij het karakter van Vught: een dorp in het groen.

Lees het hele artikel in Het Klaverblad van 12 juli. Dat kan ook online; klik hier.

Kijk ook bij

Vijf nieuwe vaarroutes door de Zuiderwaterlinie

De Zuiderwaterlinie vertelt het typisch Nederlandse verhaal van verdedigen met water. Met vijf nieuwe vaarroutes …