Starten met Golf was nog nooit zó gemakkelijk

Vaak inspireert een crisis mensen om eens iets nieuws uit te proberen. Bij Golfclub Vught voelen ze dat goed aan: juist nu mensen meer dan ooit behoefte hebben aan actie, ontspanning én buitenlucht, wordt de wervingsactie ‘Golfstart’ gelanceerd.

Een bijzonder initiatief waarbij je voor 99 euro in 6 lessen van 1 uur je baanpermissie behaalt. Het eerste doel is om mensen zelf te laten ervaren hoe ontzettend leuk golf is. Want als je iets leuk vindt, ga je het ook met plezier doen. Niemand komt met tegenzin naar de baan, omdat het spel elke keer weer nieuwe verrassingen oplevert. Wie na Golfstart lid wordt, kan straks voor 8 euro per week elke dag – zomer en winter – onbeperkt spelen en oefenen.

Golf is corona-proof
Als er één buitenactiviteit veilig is bij corona, is het de Golfsport. Een unieke reserverings-app regelt nauwkeurig het maximumaantal spelers dat gelijktijdig in de baan mag lopen. ‘Afstand houden’ was altijd al een basisregel bij golf en dat komt goed uit in deze tijden waarin voorzichtigheid voorop staat. Sinds 2 weken wordt er dan ook weer volop gespeeld op de 9-holes baan. Als we daar een kijkje nemen zien we alleen maar blije gezichten, al wordt er reikhalzend uitgekeken naar het moment dat het prachtige terras weer opengaat. Een lekker drankje na een rondje golf hoort er echt bij.

Golfclub Vught groeit weer
Voor het eerst in jaren zag Golfclub Vught haar ledental in 2019 groeien en ook het eerste kwartaal van dit jaar zette die tendens door. Nu de baan weer open is, komen de eerste aanmeldingen alweer binnen. Dat komt vooral door de populariteit van ‘Shortgolf’: de mogelijkheid om in 1 of 2 uur rondes 9 of 18 holes te lopen. Dat is uniek in golfland. Ook het versoepelen van oude traditionele regels maakt de club voor een brede doelgroep toegankelijk. Je ziet dit terug in het veld: terwijl op zondagochtend de jeugd enthousiast traint, lopen hun (groot)ouders zelf een rondje. In Vught kost je dat ongeveer één uur voor 9 holes. Voor drukke ouders dus geen echt tijdrovende bezigheid. Zij staan niet – zoals bij andere sporten – langs de lijn, maar lopen ontspannen zelf in het veld.

Golf is voor iedereen
’Golfstart’ is deze week gelanceerd samen met gratis clinics tijdens de Open Golfdagen. Tijdens die clinics ontdek je dat drempelvrees overbodig is: iedereen kan leren golfen, op elke leeftijd. Je bepaalt zelf hoe hoog je de lat legt: daarom is juist golf zo geschikt voor zowel fanatieke sporters als voor ouderen die vooral gezonde actie met ontspanning in een prachtige omgeving willen combineren.

Eind 2019 brachten de Open Golfdagen een verrassend aantal nieuwe beginners naar de baan, waaronder veel werkende ‘oudere jongeren’. Juist voor hen is Shortgolf interessant: ze kunnen dicht bij huis ook door de week na het werk een uurtje in de natuur hun hoofd leeg slaan. De kick die dit geeft kun je niet verbaal overbrengen: je moet het zelf ervaren en beleven. Zoals een van hen het verwoordt: ‘een rondje golf geeft je direct het Vakantiegevoel!’ Ofwel: met golf vergeet je corona!

Kijk ook bij

Clinic Marc Lammers bij De Lichtstraat

Vrijdag 18 juni kregen de kinderen van de groepen 6/7/8 van de Vughtse basisschool De …