Start van ‘De Weddenschap’ bij het Maurick College

“Tijdverspilling”, “Fijn voor het slapen gaan” of “The hell”. Het is een greep uit de antwoorden die vmbo-t-leerlingen van het Maurick College gaven op de vraag wat zij van lezen vinden.

Op 29 oktober was op het Maurick college de aftrap van ‘De Weddenschap’, een leesbevorderingscampagne voor het (v)mbo van Stichting Lezen. Met ambassadeurs en leescoaches Dio, Jeangu Macrooy en Famke Louise voorop, gaan vier vmbo-t-klassen de uitdaging aan om in 6 maanden tijd 3 boeken te lezen. Stichting Lezen, het Maurick College en Bibliotheek Vught slaan de handen ineen om Vughtse jongeren (weer) aan het lezen te krijgen.

De bekende Nederlanders gaan ook de uitdaging aan en coachen de leerlingen door de periode heen met leestips. Op 30 april 2021 wordt ‘De Weddenschap’ afgesloten.

Frietkar
’De Weddenschap’ in Vught is een samenwerking van Stichting Lezen, het Maurick College en Bibliotheek Vught. Om de drempel voor jongeren om de bibliotheek binnen te stappen te verlagen, zou de aftrap plaatsvinden in DePetrus. Rapper Dio zou daar ook het officiële startsein geven. Door corona is dat moment naar het Maurick College verplaatst. Alle leerlingen hebben het contract van ‘De Weddenschap’ getekend en gaan de leesuitdaging aan. Leerlingen die nog géén lid waren van de bibliotheek, zijn dat nu geworden. Zo hebben ze een ruime keuze in wat ze willen lezen. En voor die éxtra stok achter de deur stellen Bibliotheek Vught en het Maurick College een frietkar beschikbaar voor de klas die als eerste alle boeken uit heeft.

Kijk ook bij

Foute Kerstbingo zaterdag 9 december

Een avond vol gezelligheid met glühwein, kerstmutsen, kerstmuziek, een optreden van Jack van Raamsdonk en …