V.l.n.r. Will van Zoggel (penningmeester Sociale Sportschool), Roger Oomens (OWK Notarissen), Rosé de Beer (voorzitter Sociale Sportschool) en Sjaak Langenberg (secretaris Sociale Sportschool)

Start platform Sociale Sportschool

Bij OWK Notarissen in Vught is de oprichtingsakte ondertekend van de stichting Sociale Sportschool. De oprichting van deze stichting vormt de start van een bijzonder regionaal  (en op termijn een landelijk) platform. De Sociale Sportschool is ontwikkeld door het kunstenaarsduo Sjaak Langenberg en Rosé de Beer uit ‘s-Hertogenbosch. De Sociale Sportschool combineert een serieuze work-out met een sociale component: sporters gaan met ouderen in een rolstoel samen op bootcamp. Rolstoelen worden als fitnessapparaten gebruikt. De oefeningen zijn voor de sporters fysiek uitdagend. Ze worden aangemoedigd en ondersteund door de ouderen die gelijktijdig hun eigen lichte oefeningen doen.

In samenwerking met de ouderenzorgorganisaties Van Neynsel en Brabantzorg en sportschool Wladimirov Fitness & Wellness zijn succesvolle try out bootcamps georganiseerd. Samen met hen en andere partijen wordt onderzocht  hoe de Sociale Sportschool een structureel karakter kan krijgen en kan uitgroeien tot een (landelijk) platform waar meerdere sportscholen, bootcampclubs, en ouderenorganisaties zich bij kunnen aansluiten. Uit de try outs is gebleken dat de Sociale Sportschool ook een interessante vorm van bedrijfsfitness is (voor onder andere personeel van zorginstellingen). De oprichting van de Stichting Sociale Sportschool bij OWK Notarissen in Vught is een belangrijke stap op weg naar dit landelijk platform.

Kijk ook bij

Politie waarschuwt voor nepagenten

De politie Oost-Brabant krijgt steeds meer meldingen van oplichters die zich voordoen als medewerkers van …