Start nieuwe leesclubs Vught

In Vught starten twee nieuwe leesclubs. In Bibliotheek Vught, Ontmoetingscentrum DePetrus, is op vrijdagochtend 7 september een informatiebijeenkomst voor mensen die het leuk vinden om over filosofie of geschiedenis te praten en daarvoor in contact willen komen met andere lezers.

De informatiebijeenkomst is een initiatief van de landelijke organisatie Senia in samenwerking met de bibliotheek. Senia richt in heel Nederland leesclubs op en brengt zo mensen die graag lezen bij elkaar. Leidraad voor de groepen is een lijst van boeken die is opgesteld door deskundigen, in dit geval filosofen en historici. Daaruit worden 6 à 7 boeken per jaar gelezen en besproken aan de hand van leeswijzers met vragen die het gesprek structuur geven. Meer informatie over de werkwijze is te vinden op www.senia.nl.

Belangstellenden zijn welkom op 7 september in Ontmoetingscentrum DePetrus van de Bibliotheek Vught, aan Heuvel 2 in Vught. Aanvang 10.30 uur. Graag aanmelden bij de contactpersoon van Senia in de regio, Mabel Goossens Madlener, via mail mabel.goossens@senia.nl.

Kijk ook bij

Inschrijving Zomerschool Vught start vandaag

Over enkele weken breekt weer een mooie periode aan: Liefst 7 weken lang kunnen 55-plussers …