Samen naar klassieke muziek luisteren, is samen genieten

Start luistergroep klassieke muziek

Op donderdagmiddag 19 oktober van 14.00 tot 16.00 uur houdt de landelijke stichting Senia een informatiebijeenkomst over de oprichting van een luistergroep klassieke muziek in de gemeente Den Bosch. Deze vindt plaats in de Bossche bibliotheek aan de Hinthamerstraat 72. Zeker voor mensen die meer te weten willen komen over klassieke muziek is dit een interessante bijeenkomst. De toegang is gratis. Van harte welkom!

De stichting Senia richt luistergroepen op voor mensen die van klassieke muziek houden. De 7 à  8 deelnemers bespreken om de 7 à 8 weken een zelf uitgekozen muziekstuk met behulp van een luisterwijzer. Hierin staan allerlei luistertips en achtergrondinformatie over het muziekstuk.  Dat doen ze met cd’s, dvd’s en filmpjes op YouTube.  Op de site van Senia.nl staan overigens alle muziekstukken. Toch maar een paar voorbeelden? De virtuoze Goldbergvariaties van Johann Sebastian Bach,  Mozarts opera Le Nozze, maar ook het spetterende ‘Americain in Paris’ van Gershwin en de ‘Fantastique’ van Berlioz!

Mooiste cultuurvorm
Eric Kolen uit Geldrop is namens de stichting Senia ambassadeur om muziekluistergroepen in Zuid-Nederland op te richten. Als oud-programmamaker voor Omroep Brabant (erfgoed) en Studio040 (klassieke muziek) hoopt hij op veel aanmeldingen. “Klassieke muziek”, zegt hij, “is helemaal niet zo moeilijk. Ik spreek uit eigen ervaring als ik zeg dat je alle gelegenheid krijgt om meer te weten te komen over het uitgevoerde muziekstuk, de componist en de muzikanten die het uitvoeren. Daarbij komt dat je juist geen vooropleiding nodig hebt. Interesse, nieuwsgierigheid naar een van de mooiste cultuurvormen ooit is voldoende. Echt waar, samen naar klassieke muziek luisteren, is samen genieten. En het is ook nog’s hartstikke gezellig! Prachtig!”

Opgave
U hoeft u niet op te geven voor de bijeenkomst op 19 oktober. Echter, als je verhinderd bent, maar wel belangstelling hebt, laat dat dan even weten via  info@senia.nl.

Kijk ook bij

Martien en Jet van Broekhoven 65 jaar getrouwd

Martien (87) en Jet (86) van Broekhoven zijn op 20 juli 65 jaar getrouwd. Zij …