Start bouw centrumplan Marktveldplein Vught

Samen met enkele kopers van de woningen en wethouder Fons Potters van gemeente Vught, hebben investeerder Green Real Estate, gedelegeerd ontwikkelaar Bouwaccent en bouwer BurgtBouw de eerste paal geslagen van de bouw van het nieuwe, duurzame woon-winkelgebied Marktveldplein in het centrum van Vught.

In de eerste fase van de centrumontwikkeling wordt het Raadhuys gebouwd met 62 appartementen en penthouses, 9 winkels – waaronder Albert Heijn en Gall & Gall – en een horecaruimte. Er zijn op dit moment nog drie appartementen in het Raadhuys voor verkoop beschikbaar. In de tweede fase volgt de nieuwbouw van de Baron met 10 appartementen en 3 winkels en het Koetshuis met 12 appartementen, 3 patiowoningen en een horecaruimte.

Richard Dallinga, CEO Green Real Estate: “De start bouw is een belangrijke mijlpaal waar we lang naar hebben uitgekeken. Nadat een aantal jaren geleden duidelijk werd dat nieuwbouw een meer toekomstbestendige optie was dan volledige renovatie, is er veel tijd en energie gestopt in een plan dat recht doet aan deze plek in het centrum van Vught en dat ook tegemoet komt aan hedendaagse wensen op het gebied van wonen, winkelen en recreëren. Marktveldplein is een centrumontwikkeling die wonen, winkelen, ontspannen, ontmoeten en verblijven voor jong en oud combineert op een duurzame, toekomstgerichte manier.”

Wonen en winkelen
Het plan voor het Marktveldplein omvat kwalitatief hoogwaardige woningen met een volledig ondergrondse parkeervoorziening, moderne winkels en een grote, groene daktuin op de winkel van Albert Heijn. In totaal worden er 87 nieuwbouwappartementen en penthouses gebouwd waarvan 12 huur- en 75 koopwoningen. De woningen variëren in grootte van 75 vierkante meter voor een luxe appartement tot 190 vierkante meter voor een van de ruime penthouses. De woningen worden allemaal voorzien van ruime buitenruimtes en hoogwaardige afwerking en de verschillende materialen en kleuren in de gevels en dakbedekking geven een divers beeld. Daarnaast komen er in totaal 12 winkels (Het Raadhuys en de Baron) en 2 horecavoorzieningen (het Koetshuis en het Raadhuys).

Wethouder Fons Potters van gemeente Vught is blij met de start bouw: “Na jaren voorbereiding is het zover: de sloop is voltooid en de schop kan in de grond. Vught kan uitkijken naar een nieuw aantrekkelijk centrum en een fijne plek om elkaar te ontmoeten, te winkelen, te wonen en te werken.”

Kijk ook bij

Extra maatregelen om PI Vught en omgeving te beveiligen

Op verzoek van de lokale driehoek (Openbaar Ministerie, politie, PI Vught en gemeente Vught) heeft …