V.l.n.r. Bart Hendriks (algemeen directeur Hendriks Coppelmans), Eric van den Einden (directeur-bestuurder Woonveste) en wethouder Eric van den Dungen luiden de bel voor de start van de bouw

Start bouw 20 woningen in Haaren

Op het terrein van de voormalige basisschool De Hasselbraam in Haaren is Hendriks Coppelmans Bouwgroep uit Uden op 8 maart officieel gestart met de bouw van zes koopwoningen en veertien sociale huurwoningen. Woonveste uit Drunen verhuurt deze woningen. De oplevering is gepland in het eerste kwartaal van 2019.

Om de oude schoollocatie in ere te houden, luidden Bart Hendriks (algemeen directeur bij Hendriks Coppelmans) en Eric van den Einden (directeur-bestuurder van Woonveste) donderdag met wethouder Van den Dungen een oude schoolbel om de bouw symbolisch te starten. Van beide bedrijven waren ook de teams die het bouwplan ontwikkeld hebben aanwezig bij de starthandeling. Het plan heeft de naam Hofmeester gekregen, waarmee niet alleen wordt gerefereerd aan de periode van ‘De Hasselbraam’, maar ook aan de tijd daarvoor. De voormalige basisschool ‘De Reit’ mocht namelijk ook prijken op deze locatie midden in het dorp.

Koffie in de keet
Woonveste en Hendriks Coppelmans realiseren zich dat ze een jaar lang aan het werk gaan in de woonomgeving van de wijkbewoners. Zij vinden het belangrijk om de omwonenden op de hoogte te houden van de bouw. Daarom waren de omwonenden, evenals kopers van de patiowoningen, op 8 maart uitgenodigd voor een kop koffie in de bouwkeet. Diverse omwonenden en kopers kwamen op de koffie bij wijkregisseur Astrid Pieters, projectopzichter Lau Huijbregts (Woonveste) en projectleider Robert van Gendt (Hendriks Coppelmans). Zij maakten kennis met hun toekomstige nieuwe buren en het team dat de woningen realiseert. Ook was er ruimte voor vragen.

Wat bouwen we?
Woonveste en Hendriks Coppelmans bouwen aan de Haarensteijnstraat in Haaren veertien zogenoemde nul-op-de-meterhuurwoningen. Aan de Reitselaan en Piet Heestersstraat verschijnen in totaal zes vrijstaande patio koopwoningen. De huurwoningen zijn verdeeld over een blok van zes en een blok van acht woningen. Deze woningen zijn nul-op-de-meter. Dat betekent dat ze net zoveel (of meer) energie kunnen opwekken als ze nodig hebben voor verwarming, warm water, ventilatie en gemiddeld huishoudelijk verbruik. De woningen zijn gasloos. De patiowoningen zijn energieneutraal: ze wekken de hoeveelheid energie op die nodig is voor verwarming, warm water en ventilatie en hebben een gasaansluiting. Deze woningen zijn levensloopbestendig; ze hebben een compleet woonprogramma op de begane grond. Daarnaast hebben ze een verdieping die naar wens kan worden ingedeeld. De koopwoningen zijn inmiddels verkocht.

Voortgang en verhuur
Kijk voor de voortgang van de bouw op www.hofmeesterhaaren.nl. Houd de website van Woonveste in de gaten voor verhuurinformatie: www.woonveste.nl.

Kijk ook bij

Pablo Larrazábal prachtige winnaar KLM Open

Pablo Larrazábal had op de laatste hole nog een toegift. Met een birdie sloot de …