Stadswandeling ‘s-Hertogenbosch voor mensen met fysieke beperking

Stichting Leef Jongeren organiseert en financiert evenementen en uitstapjes voor mensen met een fysieke beperking in de leeftijd van 18 tot 45 jaar. In de praktijk blijkt dat jonge mensen met een lichamelijke beperking veelal over weinig tot geen middelen en mogelijkheden beschikken om evenementen te bezoeken of een uitje te maken. Ze hebben over het algemeen geen arbeidsverleden waardoor men is aangewezen op een zeer beperkte Wajong- of WIA-uitkering. De stichting – opgericht 29 november 2018 – streeft ernaar bij het organiseren van uitstapjes de persoonlijke bijdrage van de deelnemers tot nul of nihil te reduceren.

Met ’s-Hertogenbosch als basiskamp start stichting Leef Jongeren zaterdag 1 juni het eerste gratis evenement bij Grand Café Silva Ducis aan de Parade met een kopje koffie en een Bossche bol. Op het programma staat een cultuurhistorische stadswandeling door de Brabantse hoofdstad die wordt verzorgd door Kring Vrienden van ’s‑Hertogenbosch, gevolgd door een lunch in het nabij gelegen Grand Café Silva Ducis. Meer informatie en aanmelden: www.leefjongeren.nl.

Doelgroepen
Stichting Leef Jongeren is een initiatief van voorzitter René Hagemans (31), die sinds een auto-ongeluk in 2011 een fysieke beperking heeft en moeilijk ter been is. Stichting Leef Jongeren zoekt naast deelnemers tevens vrijwilligers ter ondersteuning van de deelnemers tijdens de evenementen en uitstapjes en sponsors om het geheel mogelijk te maken. René Hagemans: “In de nabije toekomst willen we allerlei evenementen en uitjes verzorgen. Denk bijvoorbeeld aan een bezoek aan theater- en muziekfestivals, concerten, een dagje Biesbosch, museumbezoeken, de Nieuwjaarsduik Scheveningen, een pretpark of een dierentuin. En natuurlijk kunnen deelnemers zelf ook ideeën aandragen. Graag zelfs!”

Kijk ook bij

Expositie Joris van Spaendonck bij Van Loon Galleries

Van Loon Galleries organiseert een expositie met schilderijen van Joris van Spaendonck. De expositie is …