Staatssecretaris onderzoekt extra maatregelen tegen overlast in Vught

Maandag 23 april bezocht staatssecretaris Van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat Vught en ’s-Hertogenbosch om met inwoners en bestuurders te praten over de ingrijpende spoorplannen. De staatssecretaris toonde een grote belangstelling voor de problematiek in Vught en bleek goed op de hoogte. Daarnaast zegde zij toe te gaan kijken naar een pakket van uiteenlopende maatregelen en hierover met de gemeente Vught in gesprek te gaan.

De staatssecretaris toonde een oprechte betrokkenheid bij de zorgen van bewoners en bestuurders in Vught. Zij nam ruim de tijd voor de gesprekken met de bewoners en koppelde aan het college haar bevindingen terug. Daarbij gaf zij blijk van begrip en een grote inhoudelijke kennis, vooral voor en van de situatie in Vught-Noord op het gebied van trillingen en geluid.

De staatssecretaris wil onderzoeken welke (extra) maatregelen er mogelijk zijn om de overlast te beperken. Daarbij denkt zij aan fysieke en niet-fysieke maatregelen. Voor de eerste raadpleegt ze haar eigen begroting, bij de niet-fysieke maatregelen denkt zij bijvoorbeeld aan snelheidsbeperking van nachtelijke goederentreinen.

Kijk ook bij

Vijf nieuwe vaarroutes door de Zuiderwaterlinie

De Zuiderwaterlinie vertelt het typisch Nederlandse verhaal van verdedigen met water. Met vijf nieuwe vaarroutes …