Spreekuur maatschappelijke begeleiding voor statushouders

Welzijn Vught houdt elke donderdag van 10.00 tot 16.00 uur een spreekuur om nieuwkomers (statushouders) te ondersteunen bij praktische hulpvragen. Het spreekuur vindt plaats op de locatie van Stichting Wij Omarmen, Moleneindstraat 1 te Vught. Iedereen kan vrij inlopen.

Wanneer statushouders gehuisvest worden in de gemeente, moeten ze alles zelf regelen, zoals de verhuizing, toeslagen aanvragen, belastingzaken en verzekeringen. Ook de Nederlandse taal is vaak een barrière. Er komt veel op hen af. Samen met de statushouders regelt Welzijn Vught de verhuiszaken en daarna kunnen ze rekenen op ondersteuning bij andere hulpvragen of regelzaken. Zo ondersteunt Welzijn Vught statushouders bij het maken van een goede start in de nieuwe woonplaats.

Extra vrijwilligers
Welzijn Vught wil zoveel mogelijk statushouders helpen en zoekt daarom extra vrijwilligers. Heb jij interesse om het spreekuur met de vrijwilligers te draaien? Of heb je vragen over het spreekuur? Stuur een mail naar manalfares@welzijnvught.nl of bel: 073-656 53 50.

Kijk ook bij

Politie waarschuwt voor nepagenten

De politie Oost-Brabant krijgt steeds meer meldingen van oplichters die zich voordoen als medewerkers van …