De leerlingen van De Piramide zetten hun beste beentje voort en liepen bijna 14.000 euro bijeen met hun sponsorloop. (Foto: Marieke Ligtenberg)

Sponsorloop De Piramide overtreft alle verwachtingen

De jongens en meisjes van openbare basisschool De Piramide zijn met een supertrots gevoel aan hun meivakantie begonnen. De opbrengst van de sponsorloop, die op vrijdag 12 april door de complete school werd gehouden, overtrof namelijk écht alle verwachtingen. Met dank aan héél veel betrokken sponsors werd er een fantastisch bedrag van 13.859 euro en 93 cent bij elkaar gelopen! Dit geld wordt gebruikt voor de aanleg van een kunstgrasveldje op het bovenbouwplein én voor het verder aankleden van de beide pleinen van de school aan de Van de Pollstraat en de Aloysiuslaan.

Wat was het een prachtig gezicht: al die hardlopende jongens en meisjes om en dóór de school. De kleuters beten tijdens de dag van de Koningsspelen het spits af en zij werden later in de middag gevolgd door de oudere leerlingen. Alle kinderen waren met sponsorlijsten op pad gegaan en hadden heel wat sponsors bereid gevonden om een bijdrage per gelopen rondje óf een vast bedrag te betalen. Met rode gezichten van de inspanning en bezwete koppies werd er fanatiek gelopen voor elk rondje. De aanmoedigingen van de talrijke ouders en familieleden langs het parcours hielpen daarbij zeker een handje.

Certificaat
Aan het eind van de sponsorloop kreeg iedereen een certificaat met daarop het aantal gelopen rondjes mee naar huis. Met dat certificaat als bewijs kon vervolgens het sponsorgeld worden opgehaald. Dat was zó overweldigend veel, dat het nog een hele klus was om alles te tellen. Uiteindelijk stopte de teller dus bij bijna 14.000 euro, een bedrag waarmee werkelijk niemand rekening had gehouden. In de opbrengst zitten ook twee grote sponsorbijdragen van Stichting Het Goudhaantje en Stichting Jeugdfonds Vught verwerkt. Met deze opbrengst kan niet alleen het zo gewenste kunstgrasveldje snel worden aangelegd, maar kan De Piramide ook doorpakken in het nog aantrekkelijker maken van de beide schoolpleinen.

Kijk ook bij

Kerstconcerten Kerstkoor Boxtel

De Vereniging Kerstkoor Boxtel zal dit jaar twee kerstconcerten verzorgen. U bent van harte welkom …