Speld van verdienste voor Pastor van Beurden

Zondagmiddag 29 mei heeft Pastor van Beurden een ‘Speld van verdienste’ ontvangen uit handen van burgemeester Pommer. De pastor vierde afgelopen weekend zijn 50-jarig jubileum als priester in Den Dungen. Al 50 jaar is hij hier priester en een zeer bekende verschijning.

Onder zijn bezielende leiding zijn o.a. de kerktoren, de kerkmuur en het glas-in-lood gerestaureerd. Hij heeft diverse films gemaakt over Den Dungen, waarvan de opbrengsten naar goede doelen gingen. Hij ondersteunt het werk van zijn broer, ook priester, in Indonesië en hij heeft het gehandicaptenkoor de Jacob Singers opgericht. Verder weet pastor Van Beurden diverse groepen en personen te stimuleren en bemoedigen in lief en leed en is hij een veelgevraagd spreker, ook voor vele evenementen, die los van de kerk en de parochie staan. De unieke wijze waarop pastor van Beurden zijn roeping gestalte geeft, is een schoolvoorbeeld voor velen. Niet alleen kerkelijk, maar ook maatschappelijk weet hij mensen te wijzen op hun verantwoordelijkheden die ze naar elkaar hebben.

Burgemeester Pommer reikte de Speld van verdienste uit tijdens de receptie ter gelegenheid van zijn 50-jarige jubileum als priester.

 

 

Kijk ook bij

Tweede editie Queer Arts Festival in Verkadefabriek

Na een succesvolle editie in mei 2023, krijgt het Queer Arts Festival een tweede editie …