Special Tennis en Special Padel, open dag 21 maart

Nieuw aanbod ‘Uniek Sporten’ in gemeente Vught

Voor mensen met autisme, een fysieke, verstandelijke en/of een psychische beperking is het vaak niet vanzelfsprekend dat zij sporten of bewegen. Vaak ervaren zij een drempel en hebben zij extra begeleiding nodig. MOVE Vught wil die drempel verlagen en zorgen voor die extra begeleiding. Om dit te realiseren, werkt MOVE samen met verschillende sportaanbieders en is aangesloten bij het landelijke netwerk Uniek Sporten. Dit netwerk brengt o.a. het aanbod van het aangepast sporten in beeld, waardoor het voor deelnemers makkelijker wordt om een geschikte sport- of beweegactiviteit te vinden.

MOVE is dan ook erg blij met het initiatief van TV Bergenshuizen om Special Tennis en Special Padel aan te bieden. Met ondersteuning van MOVE wil TV Bergenshuizen ook de mensen met een beperking laten genieten van deze sporten. Het is geweldig dat hiermee het sport- en beweegaanbod in de gemeente Vught, op het gebied van aangepast sporten, wordt uitgebreid. Met Special Padel is TV Bergenshuizen zelfs een van de eerste verenigingen in Nederland die dit mooie aanbod heeft weten te realiseren.

Open dag
Zondag 21 maart vindt er bij TV Bergenshuizen een open dag plaats, die in de ochtend in het teken staat van Special Tennis en Special Padel. Tussen 10.00 en 12.00 uur kun je kennismaken met deze sport. Je kunt het uitproberen en er zijn trainers beschikbaar die je kunnen helpen en al je vragen kunnen beantwoorden. Wil je niet meteen meedoen, maar alléén komen kijken en de sfeer proeven? Dat kan natuurlijk ook!

Aanmelden
Om alles in goede banen te leiden, mede vanwege de coronamaatregelen, is aanmelden verplicht. Je kunt je aanmelden via www.tvb.nl. Deelname is gratis. Zijn er nog vragen of wil je vooraf al wat meer informatie ontvangen? Neem dan contact op met een van de trainers via special@tvb.nl.

Aanbod aangepast sporten in Vught stijgt
MOVE Vught is zeer verheugd dat TV Bergenshuizen, door het aanbieden van Special Tennis en Padel, het aanbod in gemeente Vught vergroot. Het is belangrijk dat iedereen kan sporten of bewegen, maar daar zijn wel bevlogen en enthousiaste verenigingen/organisaties voor nodig die zich hiervoor willen inzetten. MOVE merkt dat dit item steeds belangrijker wordt bij de verenigingen. Verenigingen weten ook steeds vaker MOVE te vinden voor ondersteuning. Die ondersteuning loopt uiteen van het sparren in een denktank tot het ondersteunen van de activiteiten met stagiairs. Dankzij het grote netwerk van MOVE zijn verbindingen snel gelegd en kan er op maat ondersteuning worden geboden. Heeft jouw vereniging ook interesse om Speciaal aanbod te gaan aanbieden, maar weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Of ben je al een eind op weg en heb je een specifieke ondersteuningsvraag? Neem dan contact op met MOVE Vught. Ben je nieuwsgierig welk aanbod er allemaal is op het gebied van aangepast sporten? Neem dan eens een kijkje op www.unieksporten.nl.

Kijk ook bij

O’pen Atelierroute Oisterwijk

Op zondag 30 juni is de tweede editie van de O’pen Atelierroute Oisterwijk. Het is …