Foto: Henk Pijnenburg

Spannend wandelen op Haanwijk

Kent u de wandelapp Vossenstreken? Zo ja, dan vindt u het waarschijnlijk leuk om samen met de kinderen in de natuur op pad te gaan, maar niet ‘zomaar ergens’ te wandelen. En u zoekt iets waar je vies mag worden, maar wel het liefst met een toilet en een drankje binnen handbereik. Kent u het niet, maar spreekt het u wel aan? Kijk dan snel op vossenstrekenapp.com.

Nog meer goed nieuws: sinds 23 december is er weer een nieuwe wandeling, de perfecte tip voor de kerstvakantie! Dit keer op Landgoed Haanwijk, in Sint-Michielsgestel. Een prachtig afwisselend gebied, niet voor niets vaak geschilderd. Tweeduizend jaar geleden was dit Romeins gebied, kunstschilder Leon Adriaans heeft er zijn hele oeuvre geschilderd en het is een prachtig natuurgebied met bijzondere knagers. Het is ontzettend leuk om te doen en bovendien leerzaam.  De app Vossenstreken is gratis te downloaden en er zijn nóg 16 andere wandelingen om te ontdekken!

Met Vossenstreken wordt een wandeling ineens een familieavontuur. Brabants Landschap, Kempens Landschap (B) en Natuurmuseum Brabant bundelden hun kennis, gebieden en creativiteit en maakten een toffe wandelapp voor kinderen van 5-12 jaar en hun (groot)ouders. En niet zonder succes; inmiddels is de app duizenden keren gedownload en wordt er enthousiast op gereageerd. Met de app kun je erop uit in de mooiste gebieden van Noord-Brabant en de Belgische Kempen en ondertussen opdrachtjes doen. Ook leuk zonder natuurkennis! Onderweg wordt op een speelse manier van alles over het gebied en de omgeving verteld: over de planten en dieren, maar ook over het culturele erfgoed. De routes zijn met een gemiddelde lengte van 3 km prima te doen voor kinderen en er is altijd horeca in de buurt voor de nodige ontspanning.

Nieuwe route bij Landgoed Haanwijk
Marcheer als een Romein, reken met Romeinse munten of teken een platanenlaan met een takje: er is van alles te doen tijdens de nieuwste wandeling op Landgoed Haanwijk. De start is bij Informatiecentrum Haanwijk in Sint-Michielsgestel. Alle adressen en openingstijden vindt u op vossenstrekenapp.com. Daar staan ook alle andere wandelingen, horeca-adressen en meer informatie over de app zelf. De app is gratis te downloaden in de Appstore of Google Play Store.

Kijk ook bij

Vughterstede verwelkomt Buurtverbinders

Samen bouwen aan een levendige gemeenschap Wat zijn ze toch allemaal aan het doen bij …