Het schilderij ‘Nederlandse Spreekwoorden’ van Pieter Brueghel de Oude uit 1559

‘Smaak & Vermaak’ met lezing over de Brueghels

Op donderdag 19 oktober vindt Smaak & Vermaak plaats in DePetrus. Het Vermaak start om 19.00 uur en bestaat deze keer uit een lezing over ‘de Brueghels’. Drs. Christ School, docent kunstgeschiedenis, verzorgt deze lezing.

De aanleiding is de tentoonstelling in Het Noordbrabants Museum in Den Bosch met als titel ‘Brueghel: De familiereünie’ die daar tot en met 7 januari te zien is. Vijf generaties Brueghel tussen 1550 en 1700 worden door middel van zo’n tachtig schilderijen en prenten samengebracht. De Brueghels schilderden allerlei verschillende onderwerpen zoals bruiloften, het boerenleven, landschappen, studies van planten en dieren, spreekwoorden, maar ook voorstellingen uit de bijbel. Er worden ook veel werken gekopieerd in de werkplaatsen of ateliers van de Brueghels die een behoorlijk bedrijfsmatige opzet hebben om aan de vraag te voldoen. De bekendste Brueghels zijn Pieter Brueghel de Oude en zijn zonen Pieter Brueghel de Jonge en Jan Brueghel de Oude. Het bijwonen van deze lezing is een mooie voorbereiding op een bezoek aan de tentoonstelling.

Lekkere soep
’De Smaak’ start om 17.30 uur en bestaat uit een lekkere soep met een goed gevuld broodje. Kosten voor de Smaak zijn 7,50, voor het Vermaak inclusief kopje koffie/thee 5 euro. Smaak & Vermaak samen kost 10 euro. Aanmelden en betalen voor 18 oktober via de deze link. Verminderde mobiliteit en geen eigen vervoer? Neem dan contact op met ANWB AutoMaatje. Bel minimaal 2 werkdagen van tevoren (ma t/m do 9.00-12.30 uur): 073-30 35 860, of mail: automaatjevught@gmail.com.

Kijk ook bij

Light on Labs zet digital design, grafiek, glas en keramiek in de spotlights

Vrijdag 1 en zaterdag 2 december Den Bosch Onder de noemer ‘Light on Labs’ slaan …