Sinterklaas zet de kasteelpoort open: Sinterklaasschat gevonden bij Kasteel Heeswijk!

De spannendste en leukste tijd van het jaar is weer aangebroken. Van 21 november t/m 3 december verandert Kasteel Heeswijk in hét logeerkasteel van Sinterklaas. Er zijn dit jaar al enkele Pieten vooruitgesneld, want het gonst van de geruchten op de stoomboot: er zou daar een Sinterklaasschat gevonden zijn!

Een heuse tijdscapsule is boven de grond gekomen, en naast een briefje met een gedicht zaten er ook allerlei rare voorwerpen in. Een klein rechthoekig voorwerp met twee gaten erin bijvoorbeeld. Bovenlangs loopt een lintje en het lijkt erop dat, als je een potlood in een van de gaten steekt en draait, het lint begint te bewegen … De jongste Pieten snappen er niets van. De oude Pieten kunnen hun lol op met deze schat, maar de nieuwe generatie is er stellig van overtuigd dat de muziek, het speelgoed, de verhalen en het lekkers uit deze tijd veel beter zijn. Het tolt deze dagen van de Sinterklaasherinneringen!

Prikkelarm museumbezoek
Voor wie het Sinterklaasfeest wel heel spannend vindt, de allerkleinsten of wie liever rustig rondstruint door het logeerkasteel zonder Sint en Piet te ontmoeten, is een bezoek op doordeweekse dagen een aanrader.

Extra feestelijk!
Op zaterdag en zondag (24/25 nov en 2/3 dec) wordt het nóg gezelliger. Sint en de Pieten zijn dan aanwezig en nodigen je uit om het zelf te komen ervaren. Dans mee op oude en nieuwe muziek, ontdek oud en nieuw speelgoed en smul mee van … je raadt het al: oud en nieuw snoepgoed. Wat is jouw favoriet?

Ozosnel Fandag
Ozosnel viert alweer zijn 10-jarig jubileum. Om dit te vieren wordt op zaterdag 25 november de eerste, echte Ozosnel Fandag op het kasteel gehouden. Kinderen krijgen de kans om Ozosnel van dichtbij te bewonderen, tekeningen te maken en rond te kijken in het logeerkasteel van Sinterklaas.

Gebruik al je zintuigen en neem de komende weken met je (klein)kinderen een duik in de Sinterklaastraditie op Kasteel Heeswijk. Van 21 november tot 3 december op dinsdag t/m zondag geopend voor een museumbezoek waar jong en oud blij van wordt. Ga naar www.kasteelheeswijk.nl/sint-op-het-kasteel/ om je kaartjes te reserveren en voor meer informatie.

Kijk ook bij

Jong talent exposeert in Museum Boxtel

Van 20 april tot en met 30 juni is in Museum Boxtel de expositie ‘MUBO …