Sinterklaas in Vught

Op zondag 17 november komt Sinterklaas aan in Vught. Burgemeester Van de Mortel verwelkomt de Sint om 12.28 uur op het station in Vught aan de kant van de Stationsstraat. Hier is ook de officiële ontvangst, in plaats van bij het Raadhuis.

Vanaf het station gaat de optocht naar DePetrus, die is geopend van 13.30 tot 15.00 uur. Hier kunnen kinderen Sinterklaas een hand geven en samen met hem op de foto. In DePetrus wordt een aantal kinderactiviteiten georganiseerd. Bij voorkeur komen bezoekers met de fiets. Auto’s kunnen parkeren bij Albert Heijn of in de parkeergarage.

Programma
Het programma ziet er dus als volgt uit: 12.28 uur aankomst op het station Vught, perron 1, Stationsstraat, met aansluitend de officiële ontvangst door de burgemeester. Van 13.00-13.30 uur optocht via de route: Stationsstraat, Sint Elisabethstraat, Ploegstraat en De Heuvel naar DePetrus. Van 13.30-15.00 uur Sinterklaasfeest in DePetrus.

Dans voor Sinterklaas
Bij de officiële ontvangst bij het station kunnen alle kinderen hetzelfde dansje doen bij het horen van het ‘Sinterklaas-danslied’. Op diverse basisscholen wordt een dans ingestudeerd in de periode voorafgaand aan Sinterklaas. Het filmpje met de Sinterklaas-dans kun je ook vinden op www.sinterklaasvught.nl.

Kleurwedstrijd
Kinderen uit Vught worden uitgenodigd om deel te nemen aan de kleurwedstrijd. De tekening staat op de website van Sinterklaas www.sinterklaasvught.nl, bij kids. De winnaars mogen met de burgemeester en Sinterklaas mee in de koets vanaf het station. De kleurplaten kunnen worden ingeleverd bij Primera op het Moleneindplein, de bibliotheek in DePetrus, AH Stationsstraat, AH Marktveld en Novalis aan de Industrieweg.

Sint aan huis
Ook is het mogelijk om Sinterklaas en/of Pieten thuis te ontvangen. Meer informatie hierover staat op de website www.sinterklaasvught.nl. Reageer snel, want de agenda van Sinterklaas is snel gevuld. Meer informatie over de intocht van Sinterklaas staat vermeld op de website van de stichting: www.sinterklaasvught.nl.

Kijk ook bij

Kom gratis luisteren naar een mooi verhaal

Voorleeslunch Dit jaar wordt de tiende editie van ‘De Nationale Voorleeslunch’ gehouden. Ter gelegenheid hiervan …