Sint-Michielsgestel krijgt een eigen hospice

Anny van Zandbeek en Willemien Mommersteeg-Willekens, twee inwoners van Sint-Michielsgestel, hebben twee jaar geleden het plan opgevat om voor de dorpen in de gemeente een hospice op te richten. Anny en Willemien zijn ervan overtuigd dat een hospice ook hier voorziet in een stijgende behoefte van mensen om de laatste levensfase in een vertrouwde en veilige omgeving door te brengen.

De hospice in Sint-Michielsgestel heeft het karakter van een ‘bijna-thuis-huis’. Een plek waar mensen zich aan het einde van hun leven net zo veilig en warm kunnen voelen als in de eigen vertrouwde omgeving. Het plan van beide dames is de afgelopen maanden in een stroomversnelling gekomen. Samen met deskundige en betrokken vrijwilligers, onder wie twee huisartsen, is een bestuur samengesteld en zijn twee stichtingen opgericht.

Met de verwerving van Theerestraat 55-57 in Sint-Michielsgestel wordt het plan werkelijkheid. Er is nog wat tijd nodig voor bouwkundige aanpassingen. Deze zijn naar verwachting begin 2019 klaar. Dan start de hospice met zijn werkzaamheden. De hospice, het bijna-thuis-huis, biedt vanaf dat moment ruimte aan twee tot vier inwoners uit de dorpen van de gemeente Sint-Michielsgestel. Deze mensen zijn in de laatste fase van hun leven te gast in een warme en liefdevolle omgeving.

Meer informatie kan worden opgevraagd bij de secretaris van het bestuur via het mailadres: wvanson@planet.nl.

Kijk ook bij

Twee nieuwe exposities in Museum Slager

Vanaf 12 december zijn in Museum Slager twee nieuwe exposities te zien: ‘Fotografie met een …