Home / Algemeen / Sint Catharinagilde wint wisselschild gemeente Vught
Patisserie De Rouw
Uitreiking schild door wethouder Peter Pennings aan de Hoofdman van het Sint Catharinagilde Bert Kluytmans (foto: Bart Franken)

Sint Catharinagilde wint wisselschild gemeente Vught

Vanaf 1937 schieten beide Vughtse Gilden om een wisselschild beschikbaar gesteld door de gemeente Vught. Dit schild moet 3 maal achtereen of 5 maal in totaal gewonnen worden om het te mogen houden. Vorig jaar wist het gilde van Sint Barbara/Sint Sebastiaan voor de derde opeenvolgende maal het Schild te winnen, zodat zij deze definitief in bezit kregen.

Het nieuwe wisselschild (foto: Bart Franken)

Op zondag 30 september hebben beide Vughtse Gilden Sint Barbara/Sint Sebastiaan en het Sint Catharinagilde geschoten om een prachtig nieuw wisselschild, vervaardigd door de firma Van Amelsfoort. Beide gilden waren erop gebrand om dit prachtige schild in ontvangst te mogen nemen. Hoofdman van Sint Barbara/Sint Sebastiaan Casper Nouwens opende de middag en heette allen een hartelijk welkom en wenste ieder een sportieve middag toe. Het was een zeer spannende strijd; Sint Barbara/Sint Sebastiaan nam tot de 6e ronde een lichte voorsprong van 2 punten. In de 7e ronde raakte zij die kwijt en kwam 2 punten achter te staan. Het Sint Catharina won na de achtste ronde de strijd en werd met 45 tegen 44 punten de winnaar.

Wethouder Peter Pennings reikte onder een toepasselijk woord het gemeente-wisselschild uit aan de Hoofdman van het Sint Catharinagilde Bert Kluytmans die de schutters bedankte voor de sportieve middag

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Kijk ook bij

Optiek van de Kamp volledig ingesteld op techniek en gezondheid

‘Brillen zijn tegenwoordig modeaccessoires en wij kennen de branche’ Over een jaar bestaat Optiek van …