Shortgolf in Vught is cool

Wie vanuit Esch door de bossen naar Helvoirt fietst, ontdekt halverwege tussen de bomen Golfclub Vught. Een verborgen pareltje in de vrije natuur op fietsafstand van Oisterwijk, Esch, Haaren en Helvoirt. Voorbij de hockeyterreinen van MOP beland je in een oase van rust. Het heerlijke terras met uitzicht op de grote vijver en prachtige golfbaan brengt je direct in vakantiestemming. Hier komen alle positieve kenmerken van het moderne golf op één plek samen. Dat spreekt een veel bredere doelgroep aan dan in het traditionele golf gebruikelijk was.

Het beeld van golf is in de afgelopen jaren totaal veranderd. Spelregels en toelatingseisen zijn versoepeld en de tarieven zijn aantrekkelijk gemaakt. Met shortgolf heeft Golfclub Vught ingespeeld op de behoefte van veel mensen om ook korter te kunnen spelen. Niet alleen voor de werkende generatie, maar ook voor jongeren en ouderen een aantrekkelijke optie. Na het werk een uurtje je hoofd ‘leegslaan’ of overdag actief ontspannen in de natuur is een heel gezond alternatief voor de sportschool.

De ideale start
Golfclub Vught heeft een ledenbestand van ca. 450 en begroette vorig jaar liefst 50 nieuwe leden, de meesten zonder golfervaring. De aanleiding om te gaan golfen was vaak toeval: via een vriend of kennis, een bezoekje aan een van de Open Golfdagen. Ook sportieve types die na een blessure hun oude sport moesten laten varen, vinden hier een nieuwe uitdaging. De ideale start is: proeflessen in kleine groepjes, onder leiding van een van de twee golfprofessionals (‘pro’s’), waarbij het materiaal vrij beschikbaar is. Op de oefenfaciliteiten kun je tussendoor gratis en ontspannen werken aan je slag. Wie je ook vraagt naar hun eerste ervaringen bij Golfclub Vught: iedere nieuwe golfer is verrast door de gevarieerdheid van het spel en de kick die een goede slag oplevert. Menigeen noemt het spel verslavend. Als je rondkijkt op deze baan zie je dan ook veel blije gezichten. Dat is blijkbaar wat golfen bij ‘Vught’ met je doet!

Open golfdagen
De leukste manier van kennismaken met Golfclub Vught is deelname aan een van de open golfdagen. Daar ontmoet je direct de pro’s en kun je met een korte clinic de sfeer van het golfen én van Golfclub Vught opsnuiven. Je kunt je opgeven via de site www.golfclubvught.nl/opengolfdagen. Voor beginners is het programma ‘Golfstart’ een zeer aantrekkelijke optie. In groepjes van 4-6 personen krijg je 6 lessen van 1 uur. Het golfmateriaal wordt gratis ter beschikking gesteld en je kunt onbeperkt gebruikmaken van de diverse oefenfaciliteiten, zodat je snel je baanpermissie kunt halen. Meer informatie over Golfstart is te vinden op http://www.absolutegolf.nl/lesaanbod/#golfstart.

Voor alle leeftijden
Voor de allerjongsten is er een apart jeugdprogramma. Maar ook als je net met pensioen bent, is het niet te laat om de kneepjes van het golfen onder de knie te krijgen. Er zijn leden die vooral voor het spel en het gezellige clubhuis komen, maar evenzoveel die het golfen als een zeer serieuze sport beoefenen en fanatiek oefenen om hun handicap te verbeteren. Jij bepaalt dus zelf hoe hoog je de lat wilt leggen.

Kijk ook bij

Kom gratis luisteren naar een mooi verhaal

Voorleeslunch Dit jaar wordt de tiende editie van ‘De Nationale Voorleeslunch’ gehouden. Ter gelegenheid hiervan …