Sharon Verhoeven gaat de uitdaging aan voor de vijftiende keer duurrecord biljarten in café Rio Bar Vught

Sharon Verhoeven gaat in het weekend van 25, 26 en 27 oktober het Vughts Duurrecord Biljarten aanvallen. Ze zal maar liefst drieënveertig uur aaneengesloten biljarten, tegen drieënveertig verschillende tegenstanders. Sharon start vrijdagavond in café Rio Bar om 23.00 uur. Wethouder Peter Pennings verricht de afstoot, waarna voorzitter van biljartvereniging Rio Bar de eerste partij zal verrichten. Op zondagmiddag, om 17:00 uur, zit Sharons recordpoging erop. Het goede doel is dit jaar Dierentehuis ‘s-Hertogenbosch. U bent het gehele weekend van harte welkom om even de sfeer te proeven en Sharon een hart onder de riem te steken.

Sharon is al ruim 5 jaar uitbaatster van café Rio Bar. Ze heeft bewust gekozen om Dierentehuis ‘s-Hertogenbosch (aangesloten bij Stichting Dierenlot) te ondersteunen met haar recordpoging. “Als echte dierenvriend en jarenlange donateur wil ik dit jaar met mijn recordpoging geld inzamelen voor deze stichting. Het doel is om een beschermde uitloop te realiseren voor klimmende en hoogspringende moeilijke honden. De bedoeling is dat het uitrennend achter het paviljoen daartoe wordt aangepast. Op die manier krijgen de honden wat meer bewegingsvrijheid wat bijdraagt aan een betere welzijn.”

Prominenten
Het is al de vijftiende keer dat biljartvereniging Rio Bar dit evenement organiseert. Zoals elk jaar maken ook enkele lokale, regionale en internationale (biljart) prominenten hun opwachting om een partij te spelen tegen Sharon. Op zaterdagmiddag 16:00 uur zal Oostenrijker Peter de Haan de spits afbijten. Vanaf zaterdagavond 20:00 uur barst het los op de biljartlakens. Achtereenvolgens zullen Peter Ceulemans, Jerry Hermans, Frans van Kuijk, Kurt Ceulemans en Bart Ceulemans de tegenstanders zijn van Sharon. Zij kijkt dan ook erg uit om het tegen deze ‘grootheden’ op te mogen nemen en is erg dankbaar voor hun deelname. Daarnaast is de rest het weekend gevuld met biljarters van Biljartvereniging Rio Bar, familieleden, kennissen en andere personen die Sharon een warm hart toedragen.

Adrenaline
Volgens Sharon Verhoeven is het nog goed mogelijk om zo lang achter elkaar te biljarten. “Je moet natuurlijk wel een goede basisconditie hebben. Het is moeilijk om ervoor te trainen, maar met een goede voorbereiding op het gebied van sporten, voeding en de adrenaline die daaruit voortvloeit ben ik niet bang dat de uitdaging zal gaan mislukken.” Uit eigen ervaring weet ze dat een gezonde dosis adrenaline onontbeerlijk is. “Ik heb al bij een eerdere recordpoging lang achtereen gebiljart. Daarnaast is liefde voor het spelletje natuurlijk onontbeerlijk. Het is al met al een behoorlijke inspanning, het breken van zo’n duurrecord. Je bent bijna twee dagen aan een stuk wakker. Daarnaast is het voortdurend zitten, staan, lopen, zitten, staan… “Vergeet de concentratie niet”, vult Sharon aan. Dat vergt ook nogal wat. Tijdens het evenement krijgt de uitdager om de twee uur speciale voeding, in kleine proporties. Judith van Rossum zorgt ervoor dat Sharon op tijd te eten krijgt.

Kijk ook bij

Kom gratis luisteren naar een mooi verhaal

Voorleeslunch Dit jaar wordt de tiende editie van ‘De Nationale Voorleeslunch’ gehouden. Ter gelegenheid hiervan …