Seniorenbus hervat vervoersdienst op 8 juni

Vanaf 16 maart heeft de Seniorenbus vanwege de coronamaatregelen niet kunnen rijden. In de afgelopen weken zijn alle voorbereidingen getroffen om vanaf 8 juni weer voorzichtig te kunnen beginnen. Vanaf 4 juni kunnen er weer ritten worden aangevraagd.

Voorlopig gaat het alléén om de medisch noodzakelijke ritten. Dan gaat het om een bezoek aan het ziekenhuis, aan huisarts of tandarts, aan de dagbesteding, aan andere paramedische behandelaars en voor de hoogstnoodzakelijke boodschappen. Dus nog niet voor recreatieve bestemmingen of verenigingsactiviteiten.

Veiligheid
Om voor zowel de passagiers als voor de vrijwilligers die de bussen rijden geen enkel risico te lopen, zijn in de bussen schermen aangebracht en zijn mondkapjes, net als in het openbaar vervoer, verplicht. Het aantal passagiers is beperkt tot maximaal 3. Tussen de ritten door worden de bussen schoongemaakt. Er is geen begeleider op de bus; alleen een chauffeur. Dus moeten passagiers zelfstandig kunnen in- en uitstappen.

Gratis
Omdat de abonnees in de afgelopen maanden hun abonnementsgeld hebben doorbetaald, zijn de ritten in de maanden juni en juli voor abonnees gratis. Dus geen gedoe met bonnetjes. Het contact tussen chauffeur en passagier wordt daardoor tot het minimum beperkt. Intussen wordt onderzocht of daarna overgeschakeld kan worden naar een systeem van contactloos betalen.

Vrijwilligers
Niet alleen de abonnees van de Seniorenbus behoren tot de risicogroep. Ook veel vrijwilligers kunnen daartoe worden gerekend. Niet alle vrijwilligers zullen dan ook meteen weer kunnen starten. Dat betekent dat nog niet alle vier bussen kunnen gaan rijden. Er is daarom nog steeds ruimte voor nieuwe vrijwilligers. Met name chauffeurs en planners zijn welkom. Melden via www.seniorenbusvught.nl of 073-7113191.

Kijk ook bij

Zwarte handel en zware straf: de precaire toestand in Kamp Vught

Voedsel achterhouden voor fuifjes van het personeel, sigaretten voor veel geld verkopen aan bewakers of …