Schildersbedrijf Brabander genomineerd voor Nationale SchildersVakprijs 2020

Het raadhuis in Vught is een toonaangevend monument, gebouwd in 1753 en wordt tegenwoordig gebruikt voor bijeenkomsten van de Vughtse gemeenteraad en voor allerlei representatieve gelegenheden. Het is een van de populairste trouwlocaties in de regio. Het Vughtse schildersbedrijf Brabander heeft daar alle wanden, staalwerk en houtwerk in en aan de gevels voorzien van een nieuw verfsysteem.

Stefan Heuverling van Schildersbedrijf Brabander: “Ik vind dat ‘Brabander’ de schildersvakprijs voor dit project verdient omdat in dit project alle verschillende facetten van het schildersvak aan bod gekomen zijn. Zo hebben we hout, steen en staal behandeld met diverse technieken uit de restauratie- en metaalconservering. Het werk moest bovendien worden uitgevoerd onder zeer moeilijke omstandigheden in een grotendeels ongunstige winterperiode terwijl we continu te maken kregen met onvoorziene zaken en tegenvallers. Oorspronkelijke opleverdatum was gepland in december 2019, maar door allerlei onvoorziene zaken tijdens de voorbereidende uitvoering is deze datum ver naar achter geschoven, met als gevolg dat er uiteindelijk opgeleverd werd medio september 2020. Naarmate de eindoplevering steeds uitgesteld werd was er toch sprake van een vrij hoge werkdruk bij onze werknemers en partners op de werkvloer mede doordat dit project vrij uitgemeten en onder de aandacht van de lokale media en politiek kwam. Maar in geen enkel geval is er concessie gedaan aan kwaliteit en de in het bestek voorgeschreven eisen. Het resultaat is er dan ook naar en we hebben veel complimenten mogen ontvangen uit de regio Vught.”

Publieksprijs
De wedstrijd om de Nationale SchildersVakprijs 2020 nadert de ontknoping. De vakjury heeft 9 projecten genomineerd in drie verschillende categorieën. Voor de publieksprijs kan worden gestemd via www.schildersvakprijs.nl. De prijsuitreiking vindt op 1 december plaats.

Kijk ook bij

Martien en Jet van Broekhoven 65 jaar getrouwd

Martien (87) en Jet (86) van Broekhoven zijn op 20 juli 65 jaar getrouwd. Zij …