Schenking Rotary aan Theaterwerkplaats Novalis

Rotaryclub Vught heeft Stichting Novalis 7000 Bossche miniatuur-monumenten geschonken. De opbrengst is een welkome bijdrage voor Theaterwerkplaats Novalis. Deze geweldige dagbesteding voor (licht) verstandelijk beperkten draait zonder subsidie en wordt voornamelijk gerund door vrijwilligers. Enige theatermakers zijn aangewezen als ‘makelaar’ om de monumentjes te verkopen. Deze zijn ook direct te bestellen via www.monumentje.com.

Door Maarten Kroese

De huisjes zijn natuurgetrouwe modellen van historische Bossche monumenten. Beroemde pandjes als De Moriaan, Het Misverstant of In den Salvatoer, het huis op de Markt waar Jeroen Bosch nog heeft gewoond. Vanaf 2002 bestelde Rotary Vught ieder jaar 3 nieuwe huisjes in een stevige oplage. Totaal 24.000 exemplaren, verdeeld over 18 verschillende modellen. Guus Breijder vertelt trots: “Het leverde onze Rotaryclub 130.000 euro voor goede doelen op.” Joop Goosen, die destijds de logistiek rond de verkoop regelde: ”Voor Rotary werd het moeilijker om het te organiseren. Daarom hebben we voor de overgebleven 7000 stuks een nuttig doel gezocht. Voor Novalis is dit een goede steun in de rug.”

Tomeloze inzet
Henk van Roosmalen, interim-manager van Novalis Theaterwerkplaats, erkent dat ten volle: ”Wij betalen dit pand en onze professionele medewerkers uit de huuropbrengsten van kantoorruimten, de PGB’s van de theatermakers en de bescheiden omzet van ons lunchcafé Lekkerbeetje. Tot nu toe was dat net genoeg om niet om te vallen, mede dankzij de tomeloze inzet van onze vrijwilligers. Daarom is iedere extra bijdrage meegenomen. We zijn erg blij met deze genereuze schenking.”

Verkoop huisjes
Theatermakers Samantha en Tijmen zijn aangewezen als makelaars. Samantha:”Wij mogen de huisjes verkopen tijdens voorstellingen bij Novalis of als we ergens anders een voorstelling hebben. Maar we gaan ook de boer op om de huisjes te verkopen. We mogen dat op het podium zelf aankondigen. Elke theatermaker heeft zijn favoriete huisje waarvoor hij extra zijn best moet doen.” Tijmen heeft zijn favoriete huisje op zijn mooie hoed afgebeeld: ”Wij maken er foto’s en filmpjes van. Die plaatsen we op de sociale media. Wij zijn heel goed in Facebook en Instagram. De verkoop gaat vast goed lopen, want de prijs is maar 14,95 euro.”

Kijk ook bij

Expositie Joris van Spaendonck bij Van Loon Galleries

Van Loon Galleries organiseert een expositie met schilderijen van Joris van Spaendonck. De expositie is …