Schenking nieuwe basklarinet aan philharmonie zuidnederland

De heer en mevrouw Van Dijck uit Maastricht hebben een basklarinet geschonken aan philharmonie zuidnederland. Vanwege hun jarenlange verbondenheid aan het orkest en hun hart voor klassieke muziek, wilden ze iets extra’s betekenen voor philharmonie zuidnederland. Deze maand is het ‘Klassiek Geeft’- maand bij philharmonie zuidnederland met extra aandacht voor schenken en nalaten aan het orkest.

Jose en Han van Dijck zijn trouwe Vrienden van philharmonie zuidnederland en grote liefhebbers en kenners van klassieke muziek. Ze bezoeken al jarenlang concerten en bezochten in 2018 een bijeenkomst over schenken en nalaten aan philharmonie zuidnederland. Hier sprak de familie Van Dijck de wens uit meer voor het orkest te willen betekenen. Vooral vanwege hun opvatting dat alle kinderen zouden moeten kennismaken met klassieke muziek, iets waarvoor philharmonie zuidnederland zich met educatieve projecten en familieconcerten hard inzet. Het orkest wilde al jarenlang een nieuwe basklarinet aanschaffen, wat een perfecte match bleek te zijn met de familie Van Dijck: de vader van Jose van Dijck speelde klarinet in de Kerkelijke Harmonie Sint Michaël Thorn.

Na enkele gesprekken met klarinettist Roger Niese, maakte de familie Van Dijck de aanschaf van de nieuwe basklarinet mede mogelijk. Een bijzonder moment voor philharmonie zuidnederland: de schenking van een instrument is niet vanzelfsprekend. Gulle gevers spelen een onmisbare rol in het bestaan van het orkest. Zij dragen op een belangrijke manier bij aan de toekomst van philharmonie zuidnederland.

Klassiek Geeft
De maand november staat bij philharmonie zuidnederland in het teken van ‘Klassiek Geeft’. Sinds de coronacrisis heeft het orkest meerdere giften mogen ontvangen, een teken van steun en betrokkenheid om het orkest toekomstbestendig te houden en klassieke muziek in de regio te verankeren. In de Klassiek Geeft -maand ligt de nadruk op verschillende mogelijkheden van schenken en nalaten aan philharmonie zuidnederland of aan Het philharmonie zuidnederland Fonds (i.s.m. Stichting Elisabeth Strouven). www.philharmoniezuidnederland.nl/steunons.

Kijk ook bij

De Corona Monologen: zes indringende voorstellingen

Tijdens de ‘Bossche Zomer’ zullen De Corona Monologen (een terugblik…) te zien zijn. Van 7 …