‘Schatten van Vught’ start met vierde jaargang!

Het tijdschrift ‘Schatten van Vught’ van de Stichting Erfgoed Vught is toe aan de vierde jaargang. Het blad verschijnt elk kwartaal en bevat artikelen over de geschiedenis van Vught, Cromvoirt en Helvoirt.

Het jongste nummer (jaargang 4, nr. 1) besteedt aandacht aan het rampjaar 1672 (volgend jaar 350 jaar geleden!) en aan de Helvoirtse periode van de familie Van Gogh. Mira Ficq-Weijnen heeft het verhaal onderzocht dat Lodewijk XIV van Frankrijk op de Vughtse toren zou hebben gestaan. Het levert een boeiende zoektocht op met een vooralsnog voor Vught teleurstellend resultaat. Willem-Jan Verlinden beschrijft hoe de familie van dominee Th. van Gogh in Helvoirt woonde, met zoon Vincent zo nu en dan als bezoeker. De kinderen van de dominee – óók de dochters – kregen volop de gelegenheid om hun vleugels uit te slaan. In ‘Schatten’ worden verder de eerste resultaten gemeld van de opgravingen bij de Raadhuisstraat, waar de Marktveldpassage is gesloopt.

Losse nummers te koop
Wie het nummer wil kopen, kan terecht bij Bruna in Vught en bij de Wereldwinkel in DePetrus. Losse nummers kosten 7,50. Wie een abonnement wil, kan zich aanmelden via erfgoedvught@gmail.com. De prijs voor 4 nummers bedraagt 25 euro. Voor nieuwe abonnees geldt een speciale aanbieding: wie nu een abonnement neemt, krijgt er gratis een eerder nummer bij.

Kijk ook bij

Kom gratis luisteren naar een mooi verhaal

Voorleeslunch Dit jaar wordt de tiende editie van ‘De Nationale Voorleeslunch’ gehouden. Ter gelegenheid hiervan …