Schaken tijdens coronacrisis

Sinds het coronavirus ook in ons land een feit werd, zijn de activiteiten van schaakvereniging ‘De Vughtse Toren’ gestopt. Zowel in- als extern wordt voorlopig niet geschaakt. Ook de Vughtse Jeugdopleiding moest helaas worden opgeschort voor zolang de coronaperikelen gaan duren.

Het open rapid-toernooi ‘Het Hemels Gambiet’ dat op zaterdag 23 mei in DePetrus zou plaatsvinden kan om dezelfde reden niet doorgaan. Uiteraard had de schaakvereniging zich zeer verheugd op dit evenement, zeker gezien ook de mooie ervaringen van vorig jaar. De schaakvereniging mikt op het volgende schaakseizoen. De club bestaat dan 50 jaar!

Online schaken
Wordt er dan helemaal niet geschaakt? Zeker wel! Leden van ‘De Vughtse Toren’ ontmoetten elkaar reeds enige tijd wekelijks online op de schaaksite voor deelname aan een onderling (snel)schaaktoernooi. Dit gebeurt op de gebruikelijke clubavond, steeds op dinsdag tussen 20.00 en 22.00 uur. De schaakvereniging nodigt het latent aanwezige schaaktalent van Vught en omgeving uit om hierbij aan te sluiten. Het schaakprogramma werkt simpel, kosteloos en is voor iedereen toegankelijk. Het is een prettige manier tot een wederzijdse kennismaking en een mooie gelegenheid uw schaakvaardigheid aan te scherpen. De leden van de Vughtse Toren dagen u uit onder het motto: ‘Zet ons schaakmat..!’ Voor nadere informatie kunt u mailen naar: tonschaakt@ziggo.nl.

Kijk ook bij

Expositie Joris van Spaendonck bij Van Loon Galleries

Van Loon Galleries organiseert een expositie met schilderijen van Joris van Spaendonck. De expositie is …