Schaken in tijden van corona

Nu de coronamaatregelen weer zijn aangescherpt, is het voor de leden van de Vughtse schaakvereniging voorlopig niet mogelijk om tijdens hun vaste clubavond op locatie een stevige schaakpartij neer te zetten. Gelukkig blijkt er online nog veel mogelijk.

Tijdens de eerste coronagolf schaakten zij reeds samen met enkele niet-leden tegen elkaar in een wekelijks toernooi. Dit ging nagenoeg probleemloos met soms zelfs briljante partijen op het scherm. Nu, tijdens de tweede golf is deze online-mogelijkheid voortgezet en zelfs uitgebreid.

Uitnodiging schaaktalenten
De Vughtse Toren nodigt schakers uit Vught en omgeving uit voor deze online schaakwedstrijden. Er wordt gespeeld op dinsdag- en donderdagavond tussen acht en tien uur. Deelname is kosteloos en gaat telkens geheel naar eigen wens. Je kunt meerdere partijen op een avond spelen tegen verschillende tegenstanders. Er kan tussen de partijen worden gestopt of gepauzeerd en er is tijd voor analyse en zelfstudie. Sluit vrijblijvend aan en schaak met en tegen leden van schaakvereniging ‘De Vughtse Toren’. Informatie en/of aanmelden bij: Tonschaakt@ziggo.nl.

Schaakvereniging ‘De Vughtse Toren’ 50 jaar
In juni 2021 viert de vereniging haar 50-jarig bestaan. Helaas maken de huidige omstandigheden een grootse aanpak onmogelijk. Wel hoopt de vereniging tegen die tijd al haar online-gasten te kunnen uitnodigen voor een nadere kennismaking. Er wordt een feestelijk toernooi voorbereid achter echte borden, met heuse schaakstukken en ware tegenstanders.

Kijk ook bij

Expositie Joris van Spaendonck bij Van Loon Galleries

Van Loon Galleries organiseert een expositie met schilderijen van Joris van Spaendonck. De expositie is …