Samenzang ‘My Generation’ moet promotieclip worden voor Vught

Iedereen in Vught is van de wereld en de wereld is van iedereen

Uiteindelijk waren zaterdagmiddag de laatste uurtjes in de grote zaal van Novalis toch het spannendst. De slogan van Novalis, breeduit te lezen op de muur, dekte daarbij wellicht de lading: “Where people meet people”. Die stond als een huis naast de boodschap van de grote groep zangers: “Iedereen is van de wereld ..”

Door Ton Wagenaars

Met de nodige attributen, alle cruciale elektronica, belichting, versterking en een groots podium met daaronder een ruime zaal was Novalis bij uitstek de locatie waar de finale van ‘My Generation’ moest plaatsvinden. Met daarbij ook nog de medewerking van verschillende professionals voor de opnames, techniek en muziek kreeg de finale van het gecomponeerde verbindingslied die middag vijf uur lang een bijna angstig realistische uitstraling met tientallen meezingers uit verschillende generaties.

‘Even finetunen’
Stralend middelpunt, gestationeerd naast de huisband Rimpelrock en de jeugdige DJ Roos was de gehele middag arrangeur en tekstschrijver Wido de Klein die met tomeloos enthousiasme en verschillende peptalks ‘zijn’ reusachtige koor langs de verschillende obstakels leidde. Dat ging professioneel en derhalve met veel Engelse benamingen want de uiteindelijke videoclip moest in vijf ‘takes’ worden vervaardigd en na iedere ‘take’ moest er even ‘gefinetuned” worden. Dat lukte wonderwel! Voor de opnamen zorgden geroutineerde cameramensen van de AVULO waarbij het duo filmde vanaf verschillende locaties en waarbij ieder element zo zijn aandacht kreeg. Na de band Rimpelrock en DJ Roos bijvoorbeeld ook de nodige beelden van rapper Mees die volgens het script een aparte brug kreeg voor zijn rap met onder andere: “Pesten is niet meer van nu, verloren zielen zijn gevlogen. Hoor mij aan in deze tekst, ik ga voor jullie nu betogen.” Ook was er aandacht voor enkele solisten zoals het duo Marijke Wisman en Renske Suijskens dat extra ruimte kreeg op het podium.

Muziek verbroedert
Het lied was samengesteld uit drie oudere liederen: Iedereen is van de wereld van The Scene, Zing, Vecht huil, bid, lach, werk en bewonder van Ramses Shaffy en ‘Een wereld’ van Jeroen van de Boom. De liederen waren door arrangeur en muziekdocent De Klein ‘naadloos aan elkaar gecomponeerd’ aldus Arno van der Lee, initiator van ‘My Generation’. Het idee voor de verbroederende samenzang van verschillende generaties was ontsproten aan het brein van Van der Lee die, werkzaam bij de Rode Rik maar eveneens kenner van de popmuziek naar aanleiding van een opname op YouTube van ’s werelds oudste rockband ‘The Zimmers’ zijn ingeving kreeg. “Ik zag mensen van een oude generatie een lied van The Who opvoeren en dat gebeurde zo hilarisch dat ik het idee kreeg voor een navolging in Vught. Een lied ten gehore brengen met verschillende leeftijdsgroepen. Muziek verbroedert immers, brengt mensen bij elkaar. Een leuk initiatief voor Vught waar je als Vughtenaren niet alléén woont maar ook samen met elkaar een gemeenschap vormt.” Het iconische My Generation van The Who werd het in Vught niet, wel een compositie van drie aan elkaar gelinkte andere liederen.

En tegen het einde van de opnamen galmt het lied tenslotte goed getimed door de zaal. Op het juiste moment wordt geklapt en op cruciale ogenblikken wordt gejuicht. “Niet zonder ons….. Eeeeeeen wereld …….. Iedereen is van de wereld ….. Er kan geknipt en geplakt worden voor de uiteindelijke clip.

Kijk ook bij

Volkskerstzang in ‘Het Huis van Brabant’

Op zondag 11 december a.s. zal voor de 32e keer de Volkskerstzang (VKZ) plaatsvinden in …