Samenwerking Theaterfestival Boulevard ’s-Hertogenbosch en Jeugdfonds Sport & Cultuur ’s-Hertogenbosch-Vught

Theaterfestival Boulevard ’s-Hertogenbosch en Jeugdfonds Sport & Cultuur ‘s-Hertogenbosch-Vught gaan komende jaren met elkaar samenwerken. Het Jeugdfonds wordt partner van Theaterfestival Boulevard.

Theaterfestival Boulevard presenteert sinds 1985 in de zomer een programma met theater, dans, muziek(theater) en andere kunstvormen in ’s-Hertogenbosch. Ook dit jaar is er weer een groot en afwisselend programma: in het Zuiderpark, op de Parade en andere locaties in en rond ‘s-Hertogenbosch. Boulevard is er voor de leek en de liefhebber, voor jong en oud, voor de kunstprofessional en het gezin dat een dagje uitgaat. Een deel van het programma is gratis. Daardoor is het programma ook laagdrempelig.
Het Jeugdfonds Sport & Cultuur ‘s-Hertogenbosch-Vught betaalt de contributie voor jongeren waar thuis weinig financiële middelen zijn voor sport en cultuur in Den Bosch en Vught.
De organisaties gaan samenwerken vanuit een gezamenlijke opvatting dat cultuur toegankelijk moet zijn voor jongeren, onafhankelijk van hun financiële middelen.

Football Meets Dance
Dit jaar werken beide organisaties samen rond het programma Football Meets Dance dat plaatsvindt van 10 t/m 14 augustus in BBS de Kruiskamp, Jan Olieslagersstraat 51 in Den Bosch. De Braziliaans-Nederlandse choreograaf Guilherme Miotto gaat in de Kruiskamp vijf festivaldagen met de lokale jeugd aan de slag. Locatie: een gymzaal van BBS de Kruiskamp. Dagelijks worden na afloop de vorderingen getoond aan de buurt en andere bezoekers. Bij de ontwikkeling van Football Meets Dance was Nasser El Jackson betrokken. Hij is wereldkampioen Groundmoves, allround freestyle voetballer, entertainer en inspirator. En ook ambassadeur van het Jeugdfonds Sport & Cultuur!

Mede dankzij de inbreng van Jeugdfonds Sport & Cultuur ‘s-Hertogenbosch-Vught zal Theaterfestival Boulevard vrijkaartjes beschikbaar stellen voor mensen die het niet kunnen betalen en ook niet zo makkelijk naar een theaterfestival zullen gaan voor de voorstelling Football Meets Dance. Ook zal het Jeugdfonds zichtbaar zijn rondom de voorstelling.

Kijk ook bij

Feest in DePetrus voor ‘Wij Omarmen’

Eind vorig jaar heeft Rotaryclub Vught zich verbonden aan de Stichting ‘Wij Omarmen’ in Vught. …