Kameraden Adrian en José brachten in oktober voor het eerst een bezoek aan Nationaal Monument Kamp Vught

Samenwerking NM Kamp Vught met Huiskamer Bij Katrien en Quiet Den Bosch

Nationaal Monument Kamp Vught werkte in 2022 voor het eerst samen met Stichting Huiskamer Bij Katrien in ’s-Hertogenbosch. Een aantal bezoekers van deze ontmoetingsplek krijgt vrij entree tot het museum. Het museum heeft al langer een samenwerking met Quiet Den Bosch.

Coördinator van Bij Katrien is Ellen Blijlevens. “We organiseren bij Katrien activiteiten met als doel op een laagdrempelige manier met anderen in contact te komen. Dit jaar hebben wij de activiteit ‘Kameraden Op Stap’ van de Stichting Kameraden Den Bosch overgenomen. Tijdens de KameradenCafés – eens in de zes tot acht weken – brengen we jongeren vanaf 20 jaar en ouderen met elkaar in contact op een toegankelijke en gelijkwaardige manier. Dankzij de vrijkaartjes die verschillende culturele organisaties aanbieden, kunnen zij verder kennismaken en zie je mooie vriendschappen ontstaan. Ook is het een mooie manier om jongeren meer te laten kennismaken met cultuur.”

Welzijn
‘Members’ van Quiet Den Bosch kunnen al langer in kleine groepjes het museum bezoeken en beginnen of sluiten het bezoek af met een arrangement in het museumcafé. De vaste expositie ‘Kamp Vught: zeven seizoenen en 32.000 verhalen’ geeft een goede introductie op wat er in Kamp Vught en in Nederland tijdens de bezetting gebeurde. NM Kamp Vught biedt twee keer per jaar een gratis groepsrondleiding aan voor maximaal 20 leden van Quiet, inclusief lunch. De aanmelding verloopt via Quiet Den Bosch. Liesbeth Prijt, operationeel manager van het museum: “Door samen te werken met Bij Katrien ontvangen we mensen die misschien niet zo snel een museum zouden bezoeken. Via Quiet Den Bosch zijn bezoekers met een smalle beurs welkom.”

Kijk ook bij

Naam Wasserij De Spuistroom terug in de Uilenburg

Sinds 21 juni 2024 is de originele ‘Eerste steen’ uit 1949 terug op het terrein …